Aizsardzības ministrs sveic Jaunsardzi 30. gadadienā

Latvijā
Sargs.lv

Trešdien, 30. novembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies Jaunsardzes kustības 30. gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā, kas pulcēs jaunsargus, jaunsargu instruktorus un Jaunsardzes centra darbiniekus.

 

Atzīmējot Jaunsardzes 30. gadadienu, rīt plkst. 12.30 jaunsargi, jaunsargu instruktori un Jaunsardzes centra darbinieki dosies svinīgā gājienā no Pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa līdz Brīvības piemineklim, lai kopā noliktu ziedus. Gājiena muzikālo pavadījumu nodrošinās Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris. No Brīvības pieminekļa gājiena dalībnieki dosies uz svinīgo svētbrīdi Doma baznīcā.

“Jaunsardzes kustības 30. gadadienā vēlos pateikties ikvienam Jaunsardzes centra darbiniekam un jaunsargu instruktoram par ieguldījumu mūsu bērnu un jauniešu patriotiskajā audzināšanā, palīdzot viņiem augt par drosmīgiem mūsu valsts iedzīvotājiem. Sveicu arī ikvienu jaunsargu un novēlu Jaunsardzē iegūtās zināšanas un prasmes likt lietā, lai stiprinātu Latviju!” pauž A. Pabriks.

Jaunsardze ir brīvprātīga kustība, kuras dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 21 gadam. Kustības mērķis ir izglītot jaunatni valsts aizsardzības jomā, organizēt saturīgu brīvā laika pavadīšanu, pilsonisko un patriotisko audzināšanu, sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un militārajā dienestā. Jaunsargu apmācība notiek visā Latvijā, un pašlaik Jaunsardzē piedalās vairāk nekā 7000 jauniešu.

Papildus Jaunsardzes kustības darbības nodrošināšanai jaunsargu instruktori arī pasniedz valsts aizsardzības mācību Latvijas vidusskolās.

Dalies ar šo ziņu