Aizsardzības ministrija organizē Ukrainas bruņoto spēku apmācības darbam ar bezpilota lidaparātiem

Latvijā
Sargs.lv
Drona spēju prezentācija Ādažu poligonā
Foto: srž. Ēriks Kukutis/ Aizsardzības ministrija

Atbalstot Ukrainu karā, ko pret to ir izvērsusi Krievija, Aizsardzības ministrija ir organizējusi Ukrainas bruņoto spēku apmācības darbam ar bezpilota lidaparātiem.

“Šobrīd mums ir jādara viss iespējamais, lai veicinātu Ukrainas uzvaru un sekmētu tās pašnoteikšanās un suverenitātes principu aizstāvību. Mēs iestājamies par Ukrainas brīvību ne tikai tagad, bet esam to darījuši arī krietni pirms Krievijas iebrukuma 24. februārī, stiprinot Ukrainas bruņoto spēku kaujas spēju attīstību. Pašlaik Ukrainā ir nogādāti arī divu komersantu bezpilota lidaparāti, kas kalpo kā izlūkošanas līdzekļi gan rotas, gan brigādes lieluma vienībām,” pauž aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Ukraina ir augstu novērtējusi Latvijas komersantu produktus, līdz ar to sadarbību šajā virzienā plānots turpināt arī nākotnē.

Latvija turpina  sniegt nemilitāra un militāra rakstura atbalstu Ukrainai. Šobrīd atbalsts sniegts vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā, nogādājot Ukrainā ieročus, individuālo ekipējumu, sausās pārtikas uzturdevas, munīciju, prettanku ieročus un pretgaisa aizsardzības sistēmas “Stinger”.

Dalies ar šo ziņu