VIDEO: Nacionālie bruņotie spēki reģionos nogādā humāno palīdzību ģimenēm un senioriem

Decembrī Nacionālie bruņotie spēki vairākās Latvijas pašvaldībās nogādās Zviedrijas labdarības organizācijas “Erikshjälpen” sarūpēto humāno palīdzību, lai sniegtu atbalstu sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem – trūcīgām, maznodrošinātām ģimenēm un senioriem.

“Jau tuvākajās dienās dosimies uz pilsētām un novadiem visos Latvijas reģionos, lai nogādātu Zviedrijas labdarības organizācijas sarūpēto apģērbu, kuru Latvijas pašvaldību sociālie dienesti un nevalstiskās organizācijas izsniegs tiem iedzīvotājiem, kuriem materiāls atbalsts nepieciešams visvairāk,” pauž Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Elmārs Pļaviņš.

Humānā palīdzība, apģērbs dažādām sezonām, decembrī sasniegs Aknīstes, Bauskas, Balvu, Viļakas, Alūksnes, Rugāju, Gulbenes, Saldus, Brocēnu un Skrundas novadus, kur pašvaldību sociālie dienesti un nevalstiskās organizācijas sūtījumu nodos ģimenēm un senioriem. Jau ziņots, ka humānās palīdzības piegādi Latvijas pašvaldībām Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar Zemessardzes vienībām uzsāka šoruden.

Septembrī Vācijas un Zviedrijas nevalstisko organizāciju sarūpētās humānās palīdzības sūtījums, kas ietvēra pārtiku, apģērbu un apavus, sasniedza Kurzemi, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādei to nododot Kuldīgas un Skrundas novada pašvaldību Sociālajiem dienestiem, Turlavas Kultūras namam un Kuldīgas pilsētas pensionāru apvienībai, kas organizēja humānās palīdzības izsniegšanu daudzbērnu ģimenēm un pensionāriem. Savukārt oktobrī Nacionālo bruņoto spēku karavīri humāno palīdzību nogādāja Rēzeknē, kur Zemessardzes 3. Latgales brigāde to nodeva Latgales labdarības organizācijām izsniegšanai iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams materiāls atbalsts.

Dalies ar šo ziņu