Atbalsta sniegšanā robežsargiem šobrīd iesaistīti līdz pat 100 zemessargiem diennaktī

Latvijā
Sargs.lv
robeža
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Līdz šim atbalsta sniegšanā Valsts robežsardzei katru diennakti iesaistījušies līdz pat 100 zemessargiem, liecina Zemessardzes jaunākā apkopotā statistika.

Šobrīd zemessargi kopā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem iesaistīti valsts robežas kontrolē gan uz Eiropas Savienības iekšējām robežām ar Lietuvu un Igauniju, gan robežas apsardzē uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežām.

Saskaņā ar apkopoto informāciju šobrīd uz Eiropas Savienības robežām izveidotas kopumā septiņas robežas šķērsošanas vietas, kurās zemessargi kopā ar robežsargiem informē Latvijā atbraukušos pilsoņus par nepieciešamību pašizolēties uz 14 dienu periodu. Posteņos uz Latvijas-Lietuvas un Latvijas-Igaunijas robežas ik diennakti atbalsta sniegšanā Valsts robežsardzei iesaistīti 38 zemessargi.

Krietni apjomīgāki Zemessardzes resursi iesaistīti norīkojumos uz Latvijas Austrumu robežas.

Image
robeža
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Saskaņā ar apkopoto informāciju, šobrīd uz Latvijas – Krievijas robežas izveidotas kopumā 10 norīkojuma grupas, kurās diennaktī iesaistīti vismaz 40 zemessargi. Tāpat robežas kontroles pasākumu nodrošināšanai uz Latvijas Krievijas robežas piesaistīti 10 Zemessardzes apvidus auto.

Vēl piecas norīkojuma grupas, kurās diennaktī iesaistīti 20 zemessargi ar pieciem apvidus automobiļiem, izveidotas, lai kontrolētu Latvijas un Baltkrievijas robežu.

Iepriekš sarunā ar portālu “Sargs.lv” Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts sacīja, ka Zemessargu piesaiste valsts robežas apsardzībā ļāvusi dubultot patruļu skaitu uz tā sauktās “zaļās robežas” ar Krieviju un Baltkrieviju. Viņš atzina, ka šāda papildspēku piesaiste jau devusi pozitīvu preventīvu efektu dažādu robežas šķērsošanas pārkāpumu skaita mazināšanai.

Vienlaikus ģenerālis G. Pujāts atzina, ka gadījumā, ja valdība lems par ārkārtas stāvokļa turpināšanu, viņš vērsīsies pie aizsardzības ministra Arta Pabrika un Nacionālo bruņoto spēku komandiera ģenerālleitnanta Leonīda Kalniņa, lūdzot atbalsta sniegšanu turpināt.

Dalies ar šo ziņu