Zemessardzes orķestra mūziķi nāk klajā ar Jāņu dziesmu džeza stilā

Kultūra
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Zemessardzes štābs

Zemessardzes orķestra mūziķi sagatavojuši Jāņiem veltītu video “Jauni puiši, jaunas meitas”, aicinot ikvienu bagātināt savu dziesmu krājumu ar mazāk zināmām dziesmām, ko izdziedāt Jāņu vakarā.

Dziesmas “Jauni puiši, jaunas meitas” aranžējumu veidojis pianists un Zemessardzes orķestra mūziķis Matīss Žilinskis. Dziesmas video versija filmēta Katrīnmuižas Dadzīšu mājās. Video ierakstā piedalījušies Zemessardzes orķestra mūziķi: Luīze Krasta (vokāls), Matīss Žilinskis (taustiņinstrumenti), Jānis Igaunis (ģitāra), Roberts Brants (basa ģitāra) un Valters Gotlaufs (sitaminstrumenti).

“Ar šo latviešu tautas dziesmu vēlamies aicināt ikvienu svinēt latviskus Jāņus. Lai gan aranžējums ir veidots netradicionālā skanējumā, šis ir viens no piemēriem, kā ikviena mūsu tradīcija var būt dzīvotspējīga arī mūsdienīgā vidē, ja pret to attiecamies ar visdziļāko cieņu,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis.

Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gada 1. novembrī. Tā ir Zemessardzes atsevišķā vienība, kurā ietilpst pūtēju orķestris, bigbends, koris “Stars” un dažādi kameransambļi. Zemessardzes orķestra uzdevums un misija ir Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana, Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī rūpēšanās par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus. Zemessardzes orķestra priekšnieks ir Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents kapteinis Andis Karelis.

Šī gada 23. augustā Zemessardzei aprit 30. gadadiena. Pārliecība par tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās 1991. gada barikāžu dienās. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Zemessardze dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību. Zemessardzes 30. gadadienas centrālais pasākums plānots 21. augustā Jelgavā ar visu Zemessardzes vienību un tehnikas vienību parādi, ja epidemioloģiskās drošības situācija to atļaus.

Dalies ar šo ziņu