Jūras spēku orķestra mūziķi iepriecina sociālās aprūpes iestāžu iemītniekus un personālu

Kultūra
Sargs.lv
Jūras spēku orķestris
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Trešdien, 28.aprīlī, sagaidot Brīvības svētkus, Kuldīgā un Skrundas novadā Jūras spēku orķestra mūziķi veltīs muzikālu dāvanu slimnīcu un sociālās aprūpes iestāžu personālam un iemītniekiem.

Jūras spēku orķestra ansamblis uzstāsies pie biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” sociālās aprūpes centra “Venta”, Kuldīgas slimnīcas ilgstošas aprūpes nodaļas jeb pansionāta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Kurzemes reģionālā centra, Skrundas veselības un sociālās aprūpes centra un Aprūpes nama “Valtaiķi”.

Jūras spēku orķestra mūziķi sniegs muzikālus priekšnesumus, lai iepriecinātu un dāvātu svētku izjūtu līdzcilvēkiem, un arī pateicību mediķiem par nesavtīgo darbu īpaši sarežģītos apstākļos, savukārt Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts un brigādes štāba pārstāvji kā pateicību pasniegs karavīru un zemessargu sarūpētu sveicienu svētkos – Kuldīgas kafejnīcas “Marmelāde” mango kliņģerus Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, slimnīcas un sociālās aprūpes iestāžu personālam un iemītniekiem.

Koncerti norisināsies ārpus telpām un tieša kontakta ar klausītājiem nebūs, jo klausītāji atradīsies pie ēku logiem vai drošā attālumā no mūziķiem.

Image
Jūras spēku orķestris
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents kapteinis Andis Karelis stāsta: “Mūziķu un arī karavīru-mūziķu sūtība ir dāvāt cilvēkiem prieku. Slimnīcas un sociālās aprūpes iestādes izvēlētas tāpēc, ka šobrīd tieši šo institūciju darbiniekiem un iemītniekiem uzmundrinājums nepieciešams visvairāk. Šāda un līdzīga veida zibakcijas jau kopš pagājušā gada pavasara mums ir izveidojusies kā tradīcija gan Rīgā, gan dažādās pilsētās visā Latvijā, ko īsteno visi trīs Latvijas militārie orķestri. Šoreiz svētkus sagaidot, Jūras spēku orķestra ansamblis muzikālos pārsteigumus ved uz Kuldīgu un Skrundu, bet tieši 4.maijā Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris uzstāsies Daugavpilī,” piebilst A.Karelis.

Jūras spēku orķestris dibināts 1995.gadā. Tā uzdevumos ietilpst Nacionālo bruņoto spēku un valsts protokola ceremoniju nodrošināšana, koncertdarbība Latvijā un ārvalstīs, defile programmu iestudēšana, kā arī dažādu veidu ansambļu darbība, izglītojot un iepazīstinot skolu jaunatni ar armijas mūziķu ikdienas specifiku.

Dalies ar šo ziņu