Video: Zemessardzes orķestra mūziķu video sveiciens Ziemassvētkos

Zemessardzes orķestra mūziķi publicē Ziemassvētkiem veltītu video “[Ne]notikušais Ziemassvētku koncerts”, lai iepriecinātu visus tos, kuri svētkus svinēs citādāk, nekā ierasts.

Video ieraksta pamatā ir divas atpazīstamas Ziemassvētku melodijas “Zvaniņš skan” un “Pošam visu greznā rotā”, ko Zemessardzes orķestra metāla pūšaminstrumentu kvintets atskaņo Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē bez skatītājiem klātienē. Tomēr skatītāji ir, jo katram mūziķim ģimene un draugi mājās caur viedierīcēm vēro priekšnesumu. Tas ir arī simbolisks šī brīža atainojums, kad tik daudzas emocijas jāpiedzīvo attālināti.

Nacionālo bruņoto spēku Galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis uzsver: “Mums visiem pietrūkst koncertu klātienē, tomēr šobrīd daudz kas ir pieejams attālināti. Beidzot, kad neesam ar ikdienas darbiem pārņemti, aicinu izmantot šo laiku, lai pavadītu svētkus ģimenes lokā nesteidzīgi, klausītos labu mūziku un ieklausītos vienam otrā. Šī gada Ziemassvētki jāsvin citādi, tomēr novēlu, lai tie ikvienam ir tikpat sirsnīgi,” piebilst A.Karelis.

Zemessardzes orķestra metāla pūšaminstrumentu kvintetā muzicē ansambļa vadītāja vecākā zemessardze Marija Anna Novicāne (eifonijs), zemessargs Dāvis Sedols (trompete), zemessardze Anastasija Isakova (trompete), vecākais zemessargs Emīls Gāgans (trombons) un zemessargs Roberts Brants (tuba). Kopā ar kvintetu muzicē arī vecākais zemessargs Valters Gotlaufs (sitaminstrumenti).

Video ieraksts veikts sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku.

“[Ne]notikušais Ziemassvētku koncerts”

Mūzika: “Jingle Bells – Deck the Halls”, ar.John Iveson

Piedalās: Zemessardzes orķestra metāla pūšaminstrumentu kvintets

Diriģents, orķestra priekšnieks: Andis Karelis

Ieraksta producente: Inga Meijere

Skaņas apstrāde: Andis Karelis, Inga Meijere

Video klipa režisors: Georgs Jānis Kļaviņš

Video mākslinieks: Jānis Porietis

Dalies ar šo ziņu