Jordānijā drona triecienā nogalināti trīs ASV karavīri

Konfliktu zonas
LETA/AFP/Politico/Sargs.lv
ASV armijas bāze Jordānā
Foto: AP/Scanpix

Drona triecienā armijas bāzē Jordānijā svētdien nogalināti trīs ASV karavīri, paziņojumā apliecināja ASV bruņoto spēku Centrālā pavēlniecība.

Drona triecienā Jordānijas ziemeļaustrumos netālu no Sīrijas robežas 25 karavīri ievainoti, teikts paziņojumā.

ASV prezidents Džo Baidens uzbrukumā vainoja Irānas atbalstītos kaujinieku grupējumus.

"Varat nešaubīties - visus tos, kas ir atbildīgi, mēs sauksim pie atbildības laikā un veidā pēc mūsu izvēles," paziņojumā norādīja Baidens.

Armijas bāze, kas dēvēta par "Torni 22", ir neliels priekšpostenis netālu no Rukbanas bēgļu nometnes pie Irākas-Sīrijas robežas.

ASV speciālo operāciju vienības karavīri izmantojuši šo lokāciju, lai iekļūtu Sīrijā un iesaistītos cīņās pret ISIS. Tā atrodas tikai dažus kilometrus no Sīrijā izvietotās ASV armijas Al-Tanfas bāzes, kurai Irānas atbalstītie kaujinieku grupējumi kopš pagājušā gada oktobra veikuši jau vairākus uzbrukumus.

"Uz šo uzbrukumu ir jāatbild ar nozīmīgu spēku, kas būs lielāks par līdz šim piemēroto," notikušo komentēja Miks Malrojs, izbijis Aizsardzības ministrijas pārstāvis, atvaļināts CIP militārais virsnieks un jūras kājnieks. "Mums jāvēršas ne tikai pret konkrēto grupējumu, kas veica uzbrukumu, bet arī visu Irānas Islāma revolūcijas sardzes korpusa "Quds" grupējumu."

Šis ir pirmais uzbrukums, kurā tikuši nogalināti ASV karavīri, kopš pagājušā gada oktobra, kad ASV iesaistījās Tuvo Austrumu militārajā krīzē pēc "Hamās" teroristiskā uzbrukuma Izraēlai.

Dalies ar šo ziņu