Belgorodas gubernators: Apgabalā turpinās "pretterorisma operācija"

Konfliktu zonas
LETA/UKRAINSKA PRAVDA/BBC
Belogoroda 2019.gadā
Foto: AFP/Scanpix. Belogoroda 2019.gadā

Krievijas Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs otrdien paziņojis, ka apgabalā turpinās "pretterorisma operācija" pret bruņotajiem grupējumiem, kas pirmdien iebruka Belgorodas apgabalā.

Pēc viņa sacītā apdzīvotajās vietās, kur iekļuvuši bruņotie grupējumi, ir ievainoti 12 civiliedzīvotāji, nodarīti postījumi 29 privātmājām un trim automašīnām. 14 apdzīvotajās vietās nav elektrības.

"Par situāciju Graivoronas rajonā. Aizsardzības ministrija kopā ar drošības spēkiem veic teritorijas tīrīšanu. Taču mājās atgriezties pagaidām nav vērts," paziņoja Gladkovs.

Gladkovs piebildis, ka bojāgājušo starp civiliedzīvotājiem neesot.

Pēc viņa teiktā, evakuēti deviņu apdzīvoto vietu iedzīvotāji.

Tikmēr Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka bruņotie grupējumi ir sakauti un to atliekas padzītas uz Ukrainas teritoriju.

Ukraina pirmdien ziņoja, ka ukraiņu pusē karojošās krievu brīvprātīgo vienības - leģions "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgais korpuss" - veic operāciju Krievijas Belgorodas apgabala teritorijā, lai izveidotu "drošības zonu" Ukrainas civiliedzīvotāju aizsardzībai.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks norādīja, ka "Ukraina ar interesi vēro notikumus Belgorodas apgabalā Krievijā un pēta situāciju, bet tai nav nekāda sakara ar to".

Dalies ar šo ziņu