CIT: Krievija uz fronti sūta 50.gadu tankus

Konfliktu zonas
LETA/UKRAINSKA PRAVDA
Krievijas iedzīvotāji Sankpēterburgā vizinās uz T-54/55 tipa tanka
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas armija noņēmusi no glabāšanas un sākusi sūtīt no Tālajiem Austrumiem vidējos tankus T-55 un T-54, kas tika ražoti pagājušā gadsimta 40.gadu beigās un 50.gados, konstatējusi neatkarīgā analītiskā organizācija "Conflict Intelligence Team" (CIT), kuras rīcībā nonākušas fotogrāfijas ar šīs militārās tehnikas ešelonu.

"Mēs uzzinājām, ka šis ešelons nesen devās no Piejūras novada Arseņjevas, kur atrodas 1295. Centrālā tanku rezerves un glabāšanas bāze," pavēstīja CIT.

"Pat novecojis tanks var būt noderīgāks par šāda tanka neesamību, bet mēs uzskatām, ka šo modeļu galvenie mīnusi ir tas, ka tiem nav attāluma mērītāju un ballistiskās aprēķināšanas iekārtu (nerunājot par uguns vadības sistēmu), primitīvi tēmekļi un (T-54 gadījumā) nepilnvērtīga ieroča stabilizācija," skaidroja CIT.

Tanku T-62 sūtīšana uz Ukrainas fronti konstatēta kopš vasaras, bet šī ir pirmā reize, kad tiek fiksēta tanku T-54 un T-55 noņemšana no glabāšanas režīma.

Līdzās bruņumašīnu BTR-50 noņemšanai no glabāšanas režīma, kā arī kuģu zenītieroču uzstādīšana uz kaujas mašīnām MT-LB, tanku dekonservācija viennozīmīgi liecina par nopietnām problēmām attiecībā uz Krievijas karavīru apgādāšanu ar bruņutehniku, norāda CIT.

Dalies ar šo ziņu