Krievu dezertieris: mums iedeva ieroci, 5000 patronas un mērķi, tas arī viss

Konfliktu zonas
Sargs.lv/CNN/Business Insider
Krievu dezertieri
Foto: Krievu dezertieri Foto: ZMiST_Ua/Twitter

Kāds krievu dezertieris, kurš tagad atrodas Eiropā, stāsta, ka viņa vienībai pirms nosūtīšanas karot Ukrainā nav bijusi gandrīz nekāda apmācība, un pēc cīņām frontes līnijās krievu okupanti bija salauzti gan morāli, gan fiziski.

Ņikita Čibrins "CNN" pastāstīja, ka vienīgā apmācība, ko saņēma viņa vienība, bija komandiera iedots ierocis, mērķis un 5 000 patronu.

"Neviens neko nedarīja. Nebija nekādas reālas apmācības," viņš teica.

Ņ. Čibrins pastāstīja, ka daži no viņa vienības vīriem esot lielījušies, cik labi viņi būs kaujās Ukrainā, sakot, ka viņi būs "kā Rembo", bet pēc tam, kad atgriezās no reālām kaujām, tad salūza.

"Viņi teica, ka viegli nošautu ukraiņus, bet, kad atgriezās no frontes līnijas, tad viņi pat nespēja ar mani runāt. Viņi redzēja karu, viņi redzēja sakāvi, redzēja, kā nogalina viņu kaujas biedrus, redzēja līķus."

Ņ. Čibrins tika nosūtīts uz Ukrainu kara sākumā. Ziņojumi un izlūkdienestu novērtējumi liecina, ka Krievija daudziem saviem karavīriem nodrošina tikai minimālu apmācību un ekipējumu. Sākotnēji viņš atteicies karot, bet viņa komandieris teicis, ka viņš ies cietumā un ka viņa ģimenei būs "lielas problēmas", ja viņš neies karā.

Tad komandieris viņam uzbrucis, iesēdinājis viņu transportlīdzeklī un aizvēris durvis. "Es nevarēju tās atvērt no iekšpuses. Tā es devos uz Ukrainu," viņš teica.

Septembrī viņš dezertēja no armijas. Tagad viņš lūdz patvērumu kādā Eiropas pilsētā, ziņoja "CNN". Viņš bija 64. Atsevišķās motorizētās kājnieku brigādes, kas ir saistīta ar iespējamiem kara noziegumiem Bučā, dalībnieks.

Viņš sacīja, ka viņa vienības vīri Ukrainā izvaroja divas sievietes - māti un meitu. Karavīri pēc tam it kā tika piekauti un nosūtīti mājās, bet ne apcietināti. Viņš arī sacīja, ka viņa vienībā bija  "maniaki, kam patīk nogalināt".

Ņ. Čibrins sacīja, ka pats nav izdarījis nekādus noziegumus un ka nav bijis liecinieks nevienai slepkavībai, taču šo informāciju nav iespējams pārbaudīt.

Dalies ar šo ziņu