V. Zelenskis: Krievu iebrucēji Ukrainā izvaro pat zīdaiņus

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrinform
bērna rokas
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainā fiksēti jau simtiem izvarošanas gadījumu, ko pastrādājuši Krievijas okupācijas spēku karavīri, tostarp pret nepilngadīgām meitenēm, bērniem un pat zīdaini, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska paziņojumu savas runas laikā Lietuvas Republikas parlamentā, raksta “Ukkrinform”.

“Atbrīvotajos Ukrainas apgabalos turpinās darbs, lai reģistrētu un izmeklētu Krievijas Federācijas pastrādātos kara noziegumus. Gandrīz katru dienu tiek atrasti jauni masu kapi. Tiek vākti pierādījumi. Tūkstošiem un tūkstošiem upuru. Simtiem brutālas spīdzināšanas gadījumu. Cilvēku līķi joprojām atrodami kanalizācijas lūkās un pagrabos. Sasieti, sakropļoti ķermeņi. Ciemi, kas kādreiz bija plaši apdzīvoti, nu palikuši gandrīz bez iedzīvotājiem. Simtiem bērnu ir bāreņi – vismaz simtiem, jo precīzu upuru skaitu vēl nezinām. Ir reģistrēti simtiem izvarošanas gadījumu, tostarp nepilngadīgas meitenes, pavisam mazi bērni... Un pat mazulis! Ir vienkārši biedējoši par to runāt. Bet tā ir taisnība, tas notika, ”sacīja V. Zelenskis.

Ukrainas līderis arī paziņoja, ka persona, kura pret vienu gadu veco mazuli izdarīja zvērīgo noziegumu, ir identificēta. Tas ir krievu karavīrs Aleksejs Bičkovs no Pleskavas, kurš ir desantnieks vai specdienestu virsnieks. Viņš mazuļa mocīšanu nofilmējis video, ko pēcāk nosūtījis saviem dienesta biedriem.

"Tā ir Krievijas armija. Bērnu "aizstāvis". Šī ir "īpaša operācija", kas plānota Maskavā. Šis ir stāsts par cīņu par "krievu pasauli". Ar to tagad asociēsies Krievijas armija un krievu desantnieki no Pleskavas – ar mazuļa izvarošanu,” atzīmēja Ukrainas prezidents.

Pēc V. Zelenska domām, krievu propagandisti noteikti jau sākuši par to taisnoties, pieļaujot, ka viņi, kā vienmēr, norāda, ka tas nav noticis vai, ja atzīst, ka noticis, tad tā bija “krievvalodīgo” kopienas aizsardzība.

Ukrainas prezidents uzsvēra, ka par šo un jebkuru citu šādu noziegumu atbildīgi būs arī Krievijas propagandisti, tāpat kā tie, kuri izglītojuši šādus desantniekus no Pleskavas, kā arī tie, kuri atsakās izņemt Krievijas propagandu no televīzijas tīkla Eiropā.

“Interesanti, kā šos rezultātus šobrīd vērtē Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs un citi šīs “speciālās operācijas” autori? Pēc tādiem noziegumiem. Pēc tāda krievu karavīra Bičkova “varoņdarba”? Varbūt Krievijas aizsardzības ministrs aicinās tādus Pleskavas desantniekus pie sevis, lai aizsargātu savus bērnus un mazbērnus? Vai arī tomēr ministrs to negribētu? Esmu pārliecināts, ka viņam būs bail," sacīja V. Zelenskis.

Jau ziņots, ka 24. februārī Krievijas diktators Vladimirs Putins uzsāka pilna mēroga karu Ukrainā. Krievijas karaspēks apšauj un iznīcina Ukrainas svarīgākos infrastruktūras objektus, veic raķešu un gaisa triecienus pret dzīvojamiem rajoniem Ukrainas pilsētās un ciematos, kā arī spīdzina un slepkavo civiliedzīvotājus.

Dalies ar šo ziņu