No Pleskavas uz Ukrainu devies plašāku apmācību apguvušu krievu mobilizēto bataljons

Konfliktu zonas
Sargs.lv/ERR.ee
Agresorvalsts Krievijas mobilizēto karavīru apmācības process
Foto: EPA/Scanpix

No agresorvalsts Krievijas Pleskavas apgabala uz Ukrainu devusies bataljona izmēra mobilizētā karavīru vienība, kas varētu būt labāk sagatavota nekā iepriekš uz Ukrainu sūtītie mobilizācijas rezultātā iesauktie karavīri, Igaunijas sabiedriskajam medijam “ERR.ee” pastāstīja Iaunijas Aizsardzības spēku štāba komandieris pulkvežleitnants Ero Rebo (Eero Rebo).

“Šie karavīri saņēmuši vairāk vai mazāk pilnvērtīgāku apmācību nekā to vienību karavīri, kas pirms dažiem mēnešiem nosūtīti uz Ukrainu. [..] Tomēr, neraugoties uz to, ka šie mobilizētie apmācību veikuši divus mēnešus, viņi nav sagatavoti darbībai apakšvienību sastāvā. Tādējādi, nosūtot cilvēkus uz fronti ar divu mēnešu sagatavošanu, var tikai minēt, kā viņi jutīsies uz vietas kaujā,” sprieda pulkvežleitnants E. Rebo.

Igaunijas aizsardzības spēku štāba komandieris atzina, ka Krievija arvien vairāk saskarās ar grūtībām nodrošināt pienācīgu dzīvā spēka plūsmu uz frontes līniju.

"[Agresorvalsts Krievijas diktatora Vladimira] Putina administrācijas stratēģiskie mērķi nekādi nav saistīti ar kaujas laukā pieejamajiem resursiem un tur veiktajām aktivitātēm. Tās ir kolosālas ambīcijas, ko atbalsta ļoti maza faktiskā kapacitāte. Pēdējā galvenokārt ir karaspēka trūkuma problēma, jo īpaši sāpīga bija vēl palikušo sliktā apmācība, kā arī mainīgie un sarežģīti laikapstākļi,”  atzīmēja pulkvežleitnants R. Rebo.

Ukrainas bruņotie spēki turpina uzbrukumus vairākos frontes sektoros, cenšoties iznīcināt ienaidnieka dzīvo spēku un loģistikasspējas. Lai gan krievu agresori ir guvuši nelielus panākumus Doņeckas apbabalā, tie spiesti atvilkt daļu spēku no Zaporižjas apgabala.

"Pagaidām krievu karaspēka atkāpšanās apjoms nav skaidrs. Iespējams, tuvākajās dienās uzzināsim ko vairāk. Mēs drīzāk runājam par taktisku atkāpšanos, frontes pārkārtošanu un izdevīgāku pozīciju ieņemšanu. Viņi pastiprina savas pozīcijas, jo cīņa joprojām ir koncentrējās ap Doņecku," sacīja Rebo.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, krievu agresoru kopējie zaudējumi Ukrainā sasnieguši 92200 karavīrus.

Dalies ar šo ziņu