"The Insider": Drošības spēki gatavojas aizsargāt Putinu no iespējama apvērsuma

Konfliktu zonas
Sargs.lv/The New Voice of Ukraine/The Insider
Federālā aizsardzības dienesta mācības Maskavā
Foto: Federālā aizsardzības dienesta mācības Maskavā. Ekrānšāviņš: Tendar/Twitter

Nesen Maskavā notikušajās Federālā aizsardzības dienesta (FAD) mācībās, kurās bruņotie darbinieki esot trenējušies reaģēt uz terorisma draudiem, patiesībā notika, lai trenētos reaģēt uz iespējamu valsts apvērsumu, vēsta izdevums "The Insider".

Maskavas centrā 26. oktobrī tika izvietota militārā tehnika, un FAD darbinieki bija redzami, kā viņi trenējas aizsargāt valdības ēkas.

Patiesībā, kā raksta "The Insider", kas ieguva piekļuvi ar mācībām saistītiem dokumentiem, Krievijas diktatora Vladimira Putina miesassargi gatavojās aizsargāt viņu no apvērsuma, un taktiskās mācības bija tikai neliela daļa no plānotajiem īpašajiem pasākumiem, kas saistīti ar draudiem, ka diktators varētu tikt gāzts.

 

Dokumentos arī brīdināts par psiholoģisko ietekmi, ar kādu apvērsuma gadījumā varētu nākties saskarties apsardzes darbiniekiem, un brīdināts, ka "ārvalstu aģenti" varētu izmantot dažādas “zemiskas metodes, lai viņu morāli iedragātu”. Dokumentos norādīts, ka Krievijas Federācijas augstāko amatpersonu apsargi apvērsuma gadījumā var izjust depresiju, izolāciju, nedrošību par priekšniecības rīcības pareizību, baiļu sajūtu un bailes par savu dzīvību.

Krievijas varas iestādes arī baidās, ka pret Kremļa varas iestādēm tiks izmantoti plašsaziņas līdzekļi, sociālie tīkli, reliģiskās organizācijas un pat hipnoze, norāda "The Insider". Lai no tā izvairītos, Federālais aizsardzības dienests ierosina veikt konfidenciālas sarunas ar jaunajiem darbiniekiem un ik nedēļu rīkot politiskus pasākumus.

Dokumentos arī brīdināts, ka ārvalstu izlūkdienesti, kas plāno veikt valsts apvērsumu, var mēģināt tikt pie virsnieku radiniekiem. Īpašs uzsvars tiek likts uz to, ka "ienaidniekam piemīt hipnotiskās spējas”. Papildus hipnozei Krievija uzskata, ka ienaidnieks var izmantot "ķīmiskas un bioloģiskas psiholoģiskās ietekmēšanas metodes".

FAD direktora vietnieks ģenerālis Aleksandrs Komovs ir tieši atbildīgs par pretpārvērsuma plāna īstenošanu. Informācija par viņu ir slepena, un publiski par viņu ir zināms ļoti maz. Tomēr saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju ģenerālis ir zināms ne tikai kā cītīgs drošības dienesta darbinieks, bet arī liels astrologu un zīlnieku piekritējs.

"Daži no viņiem bija konsultanti Jeļcina personīgās apsardzes vadītājam Aleksandram Koržakovam, pēc tam Jevgeņijam Murovam, un tagad viņi sniedz prognozes un padomus pašreizējai FAD vadībai," raksta "The Insider".

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņām oktobra beigās Putins pārvietoja uz Maskavu elitārās Krievijas militārās vienības, baidoties, ka viņš varētu tikt atstādināts no varas. Kopējais diktatora aizsardzībai pārvietoto vienību skaits varētu būt 18 000 karavīru. Tās esot ģenerālmajora Nikolaja Kuzņecova vadībā, raksta "The Insider".

Dalies ar šo ziņu