Ukrainas Ģenerālprokuratūra kopš kara sākuma fiksējusi 46 432 kara noziegumus

Konfliktu zonas
LETA/Ukrinform
Nogalināts Ukrainas iedzīvotājs
Foto: Nogalināts Ukrainas iedzīvotājs Foto: SIPA/Scanpix

Nepilnu deviņu mēnešu laikā kopš atkārtotā iebrukuma Ukrainā reģistrēti 46 432 agresijas un kara noziegumi, informēja Ukrainas Ģenerālprokuratūrā.

Šajā skaitā ir kara likumu un paražu pārkāpumi, agresīva kara, kara propagandas plānošana, sagatavošana vai ieviešana un pārvaldība un citi noziegumi, Ukrainas Ģenerālprokuratūra informēja vietnē "Telegram".

Tāpat fiksēti arī 18 864 noziegumu pret Ukrainas nacionālo drošību, kas ietver Ukrainas teritoriālās nedalāmības un neaizskaramības pārkāpšanu, valsts nodevību, kolaborāciju, palīdzību agresorvalstij, sabotāžu un citus noziegumus.

Ukrainas Ģenerālprokuratūrā paziņoja, ka pamata lietās par Krievijas agresiju pret Ukrainu ir nosaukti 627 Krievijas militārās un politiskās vadības pārstāvji - ministri, deputāti, militārās pavēlniecības pārstāvji, tiesībsargājošo institūciju vadītāji, Kremļa propagandisti.

Kā liecina Ģenerālprokuratūras apkopotie dati, Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti vismaz 430 bērni, bet vēl vismaz 830 guvuši dažādus ievainojumus.

Dalies ar šo ziņu