Hersonas pilsētas teritorijā dzirdami sprādzieni un šāvieni

Konfliktu zonas
Sargs.lv/LETA/UNIAN/The Moscow Times
Ukrainas bruņoto spēku kaujas tehnika
Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine/Facebook

Ukrainas karaspēks pārgājis pretuzbrukumā Ukrainas dienvidu pilsētā Hersonā, lai atgūtu no Krievijas karaspēka okupēto pilsētu un Hersonas apgabalu. Vietējais medijs "Most" ziņo par intensīvu apšaudi Hersonas centrālajā Pivņičnija un Tavrišķu rajonā. Pilsētā dzirdami sprādzieni un automātisko ieroču šāvieni.

Aculiecinieki vēsta, ka tās esot apšaudes ar lielu dalībnieku skaitu, kurās tiekot izmantoti automātiskie ieroči un pistoles, kā arī rokas granātmetēji. Ziānas par apšaudēm saņemtas no vairākiem rajoniem.

Hersonas tīmekļa izdevums "Most" ziņo, ka notiek ielu kaujas Taurijas un Ziemeļu apkaimēs.

Šāvieni atskanējuši arī netālu no cietuma kolonijas pilsētas dienvidu daļā, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

Pagaidām nav ziņu, kas veicis apšaudes un, vai tajā brīdī pilsētā jau atradies Ukrainas valdības karaspēks.

Militāro aktivitāšu pieaugums Hersonas apkārtnē, kurā pirms kara dzīvoja 280 000 iedzīvotāju, notiek laikā, kad, sākušies vērienīga Ukrainas operācija, lai atgūtu teritorijas valsts Dienvidos, ko Krievija ieņēma uzreiz pēc tās iebrukuma februāra nogalē..

"Ja viņi [krievu okupanti red.] vēlas izdzīvot, ir pienācis laiks Krievijas militāristiem bēgt", vakar vakarā savā ikdienas uzrunā sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Tikmēr agresorvalsts Krievijas ieceltais vietvaldis Kirils Stremousovs Kremļa propagandas ziņu aģentūrai “TASS” paziņojis, ka otrdien netālu no Hersonas Tavrijas apkaines nogalināti “Ukrainas spiegi un diversanti”.

Tikmēr sociālajos medijos publicētajos kadros redzams, ka virs Hersonas slejas melni ugunsgrēku radīti dūmu mutuļi.

Saskaņā ar propagandas aģentūras “TASS” ziņoto, virs Hersonas otrdien izšautas vismaz astoņas pretgaisa aizsardzības raķetes.\

Krievija ir pielikusi ievērojamas pūles, lai pastiprinātu savus spēkus Hersonas apkaimē, norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrija, ņemot vērā Ukrainas apgalvojumus, ka tā ir panākusi izrāvienu, cenšoties atgūt apgabalus valsts dienvidos.

Lielākā daļa Krievijas vienību reģionā, visticamāk, nav pietiekami nokomplektētas un ir atkarīgas no trauslām apgādes līnijām, izmantojot prāmju un pontonu tiltus pāri Dņepras upei.

Visticamāk karaspēks no austrumiem tiks pārvietots uz Ukrainas dienvidiem, veicot "būtisku Krievijas spēku reorganizāciju".

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka Ukraina ir pastiprinājusi uzbrukumus Krievijas frontes līnijai, ar tāla darbības rādiusa ieročiem, tādējādi traucējot Krievijas apgādei.

 

Ja Ukrainas ilgstošā ofensīva būs veiksmīga, pēc Lielbritānijas domām, Krievijas militārās struktūras saliedētība, visticamāk, būs galvenais faktors, kas noteiks, cik labi Krievija spēs nosargāt kara sākumā gūtos panākumus Ukrainas dienvidos.

“Sargs.lv” jau iepriekš ziņoja, ka pirmdien Ukrainas bruņotie spēki valsts Dienvidos uzsāka ilgi gaidīto pretuzbrukuma operāciju, lai deokupētu Krievijas sagrābtās valsts Dienvidu teritorijas.

Dalies ar šo ziņu