V.Zelenskis brīdina krievu okupantus: Sāciet laicīgi bēgt!

Konfliktu zonas
Sargs.lv/LETA/Interfax-Ukraine/UNN

Krievijas karavīriem ir pēdējais laiks sākt bēgt prom no Ukrainas, tā dienā, kad Ukrainas bruņotie spēki uzsāka pretuzbrukumu krievu okupācijas spēkiem valsts Dienvidu frontē, savā ikvakara uzrunā Ukrainas tautai paziņoja valsts prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis savā uzrunā paziņoja, ka Ukraina atgūs visas Krievijas okupētās teritorijas: Harkivas, Luhanskas, Doneckas, Zaporižjas, Hersonas apgabalu daļas, Krimu un visu Melnās jūras un Azovas jūras akvatoriju.

“Vai kāds vēlas uzzināt, mūsu plāna specifiskās detaļas? Jūs tās nezināsiet un nedzirdēsiet no nevienas atbildīgas amatpersonas. Kāpēc? Tāpēc, ka notiek karš. Karā tā dara. Viena lieta iebrucējiem gan būtu jāzina – mēs viņus patrieksim aiz mūsu valsts robežām. Mēs tos padzīsim pāri mūsu valsts robežām, kas ir nemainīgas. Okupanti to lieliski apzinās. Ja viņi vēlas izdzīvot, tad šis ir pēdējais laiks Krievijas militārpersonām sākt bēgt,” savā paziņojumā sacīja V. Zelenskis.

“Ejiet mājās! Ja jums bail atgriezties Krievijā, varat padoties un mēs garantējam Ženēvas konvencijas normu attiecināšanu uz karagūstekņiem. Ja kāds nedzird, ko es tagad saku, tad ņemiet vērā – jums būs darīšana ar mūsu valsts aizstāvjiem, kuri neapstāsies līdz tiks atgriezts atpakaļ viss, kas Ukrainai pieder,” piebilda prezidents.

"No Čūsku salas līdz Kerčas šaurumam. Tas notiks. Tas ir mūsu. Un, kā to saprot mūsu sabiedrība, es gribu, lai to saprastu arī okupanti. Viņiem nebūs vietas uz ukraiņu zemes," sacīja Zelenskis.

Raksturojot Ukrainas bruņoto spēku sākto pretuzbrukumu Krievijas iebrucējiem, viņš atzina, ka šobrīd sāktās darbības nav “kaut kas īpašs”. Tās ir darbības, kuras bija iepriekš paredzētas un kam Ukrainas bruņotie spēki gatavojās 187 dienas.

Savā uzrunā viņš arī piebilda, ka aizvadījis tikšanās ar bruņoto spēku un militāri industriālā kompleksa pārstāvjiem.

“Tās bija svarīgas tikšanās, kurās tika apspriesti svarīgi jautājumi, tomēr es nevaru pārrunāt tajās apspriesto. Katrā ziņā mēs visi redzam to rezultātu. Mūsu aizstāvi iznīcina ienaidnieka loģistikas kanālus, bāzes, un komandcentrus. Mēs turpināsim to darīt,” sacīja V. Zelenskis.

Pirmdien tika ziņots, ka Ukrainas Bruņotie spēki ir sākuši uzbrukuma operācijas daudzos virzienos Ukrainas dienvidos un Hersonas apgabalā pārrāvuši Krievijas spēku pirmo aizsardzības līniju. 

Sīkākas ziņas par to, kā norit ilgi gaidītais Ukrainas bruņoto spēku uzbrukums, pagaidām neizpauž nedz Ukrainas bruņotie spēki, nedz valsts amatpersonas.

Dalies ar šo ziņu