Krievijā novērots vilciena sastāvs ar Ķīnā ražotu militāro tehniku

Konfliktu zonas
Sargs.lv/bulgarianmilitary.com
Krievijā novērota Ķīnā ražota militārā tehnika
Foto: Krievijā novērota Ķīnā ražota militārā tehnika Foto: Ekrānšāviņš no video

Oficiāli Ķīna militāri neatbalsta Krieviju, jo vēlas saglabāt zināmu distanci šajā jautājumā. Tomēr, kā izrādās, uz dzelzceļa peroniem Rostovā tika novērots Ķīnā ražots militārs aprīkojums. Video redzams daudzfunkcionālais transportlīdzeklis 4×4 NJ2040, kas ir licencēts Iveco VM 90, ko Ķīnā ražo NAVECO konsorcijs [red. piez.: Ķīnas Nanjing Motor Group Company un Itālijas Fiat kopuzņēmums ar Iveco].

Šāda tipa transportlīdzekļi tika nodoti ekspluatācijā Ķīnas Nacionālās atbrīvošanas armijā 1999. gadā, un kopš tā laika ir plaši izmantoti daudzās versijās, sākot no kājnieku transporta un munīcijas transportēšanas līdz pat prettanku vadāmo raķešu palaišanas platformai HJ-9.
Tālāk redzami divi Shacman Shaanxi SX2300 8×8 kravas automobiļi. Šo automobiļu pašmasa ir 13 000 kg, bet kravnesība - 17 000 kg. Salīdzinājumam: populārā KamAZ-63501 kravnesība ir 15 000 kg. Šie automobiļi kļuva arī par pamatu daudzām specializētām versijām. Video beigās redzamas divas autocisternas, kravas automašīna ar servisa virsbūvi un citas kravas automašīnas dažādās konfigurācijās, tostarp 6×6 Shaanxi SX2190.

 

Kā redzams, Ķīna atbalsta krievus, lai gan ne ar nāvējošiem ieročiem, bet ar aprīkojumu, kas tikpat nepieciešams armijas darbības nodrošināšanai.
Iespējams, ka milzīgie kravas automobiļu zaudējumi kara sākumā bija tik sāpīgi, ka krieviem uz laiku bija nepieciešami papildu transportlīdzekļi, lai nodrošinātu, piemēram, netraucētu munīcijas piegādi frontei. Turklāt Shaanxi SX2300 iespēja pārvadāt par 2 tonnām vairāk būs ļoti noderīga, jo tas nozīmē vairāk munīcijas, kas tiek pārvadāta tajā pašā maršrutā. Protams, tas rada arī risku, ka gadījumā, ja tiks sarīkota apšaude, var pazaudēt vairāk lādiņu.
Ķīnas tehnikas parādīšanās Rostovā var nozīmēt, ka uz turieni jau dodas arī cita tehnika, visticamāk, pa dzelzceļu. Ķīnas dalība karā Ukrainā tai var būt gan militārās tehnikas pārbaude kara apstākļos, gan arī iemesls, lai tai piemērotu starptautiskas sankcijas, kas, ņemot vērā Ķīnas pašreizējās problēmas, kas saistītas ar valsts iekšējo situāciju, var nebūt ļoti izdevīgi.

Dalies ar šo ziņu