Ukrainas aizstāvji veikuši triecienu pa krievu pozīcijām netālu no Antonova tilta okupētajā Hersonā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UNIAN/ Ukrainska Pravda/ Interfax Ukraine/ The Odessa Journal
Ukrainas spēku trieciens pa krievu okupantu pozīcijām pie Antonova tilta okupētajā Hersonā
Foto: Foto: t.me/Tsaplienko/UNIAN

Ukrainas aizstāvji veikuši triecienus pa krievu agresoru pozīcijām okupētajā Hersonā netālu no iebrucēju kontrolētā Antonova tilta pār Dņepras upi, ko aktīvi izmanto Krievijas bruņotie spēki savas armijas apgādē, ziņo Ukrainas mediji.

Aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Hersonas apgabala militārās administrācijas vadītāja Serhija Hlaņa teikto, ka trāpījums bijis starp Antonova tiltu starp Dņepras un Konkas upēm.

“Tur ir laukums, kur “orki” [tā kara laikā Ukrainā apzīmē krievu agresorus] izveidojuši ļoti spēcīgas aizsardzības pozīcijas, kā arī izvietojuši savu karaspēku. Šajā vietā novēroti spēcīgi sprādzieni, kā arī melni dūmu stabi, kas liecina par sekmīgu “orku” pozīciju iznīcināšanu netālu no Antonova tilta,” sacīja pārvaldes vadītājs.

“Interfax Ukraine”, atsaucoties uz S. Hlaņa teikto norāda, ka tā sauktās Hersonas okupācijas spēku “varas iestādes” ir apjukumā par Ukrainas bruņoto spēku veiksmīgi īstenotajām operācijām visā Hersonas apgabalā.

Tikmēr “Ukrainska Pravda” norāda, ka par Ukrainas aizstāvju sekmīgo uzbrukumu krievu okupantiem vēsta arī agresorvalsts Krievijas propagandas kanāli.

Kremļa kontrolētās aģentūras “RIA Novosti”  un “TASS” vēsta, ka Ukrainas bruņotie spēki pa okupantu teritorijām krievu ieņemtajā Hersonā no sistēmām “HIMARS” izšāvuši sešas raķetes. Propagandisti apgalvo, ka piecas no tām it kā  notriekusi krievu iebrucēju izvietotā pretgaisa aizsardzības sistēma okupētajā Hersonā, tomēr viena raķete mērķi sasniegusi.

Image
Ukrainas spēku trāpījumi Antonova tiltam krievu iebrucēju okupētajā Hersonā
Foto: Ukrainas spēku trāpījumi Antonova tiltam krievu iebrucēju okupētajā Hersonā/ The Odessa Journal

Tāpat agresorvalsts propagandisti ziņo par sprādzieniem krievu okupantiem bēdīgi slavenajā Černobajevkas apkaimē, kur Ukrainas aizstāvji sistemātiski iznīcinājuši iebrucēju spēku komandpunktus, sekmīgi likvidējot augsta ranga okupantu militārpersonas.

Image
Foto: Ukrainas spēku trāpījumi Antonova tiltam krievu iebrucēju okupētajā Hersonā/ The Odessa Journal
Foto: Ukrainas spēku trāpījumi Antonova tiltam krievu iebrucēju okupētajā Hersonā/ The Odessa Journal

Tikmēr interneta medijs "The Odessa Journal" publicējis fotoattēlus, kuros redzami tieši trāpījumi tilta brauktuvei un gājēju ietvēm.

Dalies ar šo ziņu