Polija Ukrainai piegādās papildus partiju ar pašgājējhaubicēm “Krab”

Konfliktu zonas
Sargs.lv/ Ukrainska Pravda
Ukrainas bruņotajiem spēkiem piegādātā Polijas pašgājējhaubice "Krab"
Foto: Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine/ Facebook

Polijas premjerministra vietnieks un nacionālās aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks, viesojoties Kijivā un tiekoties ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paziņojis par vēl vienas Polijā ražoto pašgājējhaubiču “Krab” partijas piegādi Ukrainas bruņotajiem spēkiem, ziņo medijs “Ukrainska Pravda”.

 

“Šodien es Kijivā aizvadīju sarunas ar Polijas premjera vietnieku un Polijas aizsardzības ministru Mariušu Blaščaku. Viņš mums ir atvedis “Krab” haubices, kuras jau nodrošina spēcīgu uguni pa mūsu ienaidnieka pozīcijām,” paziņoja V. Zelenskis.

Tiesa, cik daudz haubiču Ukrainai piegādās Polija, Zelenskis neminēja.

Kā norādīja V. Zelenskis, tikšanās laikā ar M.Blaščaku pārrunāta tālākā abu valstu sadarbība aizsardzības nozarē.

“Te pat nav svarīgi tas, ko mēs pārrunājām, bet gan gaisotne, kādā mēs to pārrunājām. Mēs runājām pilnīgas pārliecības gaisotnē par Ukraina nākotni, par Ukrainas nākotni Eiropā,” uzsvēra V. Zelenskis.

Polijas ražotā 155 milimetru pašgājējartilērijas sistēma “Krab” sver 48 tonnas un spēj satriekt pretinieka mērķus 40 kilometru attālumā izšaujot sešus šāviņus minūtē. Polijā ražotā kāpurķēžu pašgājējhaubices platforma tikusi izstrādāta pēc Korejas ieroču ražotāju licences, savukārt lielgabala modifikācijai par pamatu ņemts Lielbritānijā izstrādāts artilērijas ierocis.

Vizītes laikā Kijivā Polijas aizsardzības ministrs pārrunājis iespējas arī par Ukrainas karavīru sagatavošanu Polijas teritorijā.

Šobrīd Polijas atbalsts Ukrainas bruņotajiem spēkiem jau pārsniedz 700 miljonus ASV dolāru. Polijas militārā atbalsta pakete iekļauj Polijā ražotās “Piorun” pārnēsājamā pretgaisa aizsardzības raķetes, “Krab” pašgājējhaubices un aptuveni 250 piegādātos kaujas tankus Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Dalies ar šo ziņu