Baltkrievija rīkos militārās mobilizācijas mācības pie Ukrainas robežas

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Reuters
Baltkrievijas karavīri mācībās
Foto: Baltkrievijas karavīri mācībās Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievija jūnijā un jūlijā veiks militārās mobilizācijas mācības Gomeļas apgabalā, pirmdien ziņoja valsts ziņu aģentūra "BelTA".

Baltkrievijas Gomeļas apgabals dienvidos robežojas ar Ukrainu un vietām ar Čornobiļas kodolreaktora katastrofas vietas slēgto zonu. Austrumos tas robežojas ar Krieviju.

No 22. jūnija līdz 1. jūlijam notiks plānotas militārās mācības ar militārajiem komisariātiem, militāri administratīvajām iestādēm un bruņotajiem spēkiem, ziņo "BelTA", atsaucoties uz Gomeļas apgabala militāro komisāru Andreju Krivonosovu.

"Šāda veida pasākumi tradicionāli tiek rīkoti, lai paaugstinātu militāro komisariātu kaujas un mobilizācijas gatavību, kā arī pilnveidotu militārās zināšanas un praktiskās iemaņas militārajam dienestam pakļautajām personām," "BelTA" citē A. Krivonosova teikto.

No 28. jūnija līdz 16. jūlijam notiks militārās mācības, kurās piedalīsies militārā dienesta atbildīgie teritoriālās aizsardzības formējumos, sacīja A. Krivonosovs.

Baltkrievija, kas ir cieša Krievijas sabiedrotā, martā paziņoja, ka tās bruņotie spēki nepiedalās tā dēvētajā Maskavas "speciālajā operācijā" Ukrainā, taču tā kalpoja par atspēriena punktu Krievijai, lai 24. februārī pāri robežai nosūtītu tūkstošiem karavīru.

Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko 26. maijā deva rīkojumu izveidot jaunu militāro komandu valsts dienvidos, kas robežojas ar Ukrainu.

Dalies ar šo ziņu