Krievi “Azovstaļ” rūpnīcu cenšas ieņemt ar visu, ko var

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainska Pravda
Krievu okupantu ielenktā rūpnīca "Azovstaļ"
Foto: Krievu okupantu ielenktā rūpnīca "Azovstaļ"/Foto: AFP/Scanpix

Krievijas karaspēks joprojām turpina veikt gaisa triecienus un bombardēt Mariupoles metalurģisko rūpnīcu “Azovstaļ”, izmantojot gan gaisa kuģus, gan smago bruņutehniku, ko atbalsta kājnieki, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās gvardes atsevišķās īpašo uzdevumu vienības "Azov" ziņoto, raksta Ukrainas medijs “Ukrainska Pravda”.

"Pagājušajā diennaktī uz “Azovstaļ” rūpnīcas teritoriju, kuru aizstāv Mariupoles aizstāvji, lidoja 38 lidmašīnas, tostarp 4 stratēģiskie bumbvedēji,” informēja īpaši uzdevumu vienība “Azov”.

“Darboties nepārstāj arī ienaidnieka artilērija, tanki un citi ieroči. Krievijas okupācijas spēki nebeidz mēģināt ieņemt Ukrainas cietoksni un ikdienu turpina uzbrukumus, ko atbalsta kājnieki,” ziņoja “Azov”.

Jau vēstīts, ka Mariupoles metalurģiskās rūpnīcas "Azovstaļ" teritorijā joprojām atrodas vairāk nekā tūkstotis Ukrainas karavīru, no kuriem daudzi ir ievainoti.

"Azovstaļ" ir vienīgā vieta sagrautajā Mariopulē, kur Ukrainas spēki vēl pretojas Krievijas karaspēkam, un rūpnīca kļuvusi par ukraiņu pretestības simbolu. Karavīri, kas joprojām notur pozīcijas rūpnīcas teritorijā, solījuši turpināt cīņu un nepadoties, cerot uz palīdzību.

Dalies ar šo ziņu