D. Peskovs paziņo, ka Hersonas apgabalam jāpievienojas Krievijai “tikpat likumīgi kā Krimai”

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainska Pravda
Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Foto: Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs/Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka okupētā Hersonas apgabala aneksijai jānotiek “tikpat leģitīmi, kā tas notika ar Krimu”, atsaucoties uz D. Peskova sacīto Kremļa propagandas medijam “RIA Novosti”, ziņo “Ukrainska Pravda”.

Kremļa runasvīrs norādīja, ka, neatkarīgi no tā, vai šāds aicinājums ir izteikts vai nē, par reģiona pievienošanu Krievijai primāri vajadzētu lemt apgabala iedzīvotājiem. Tāpat kā šiem cilvēkiem vajadzētu lemt pašiem par savu likteni.

“Protams, šis jautājums būtu skaidri un rūpīgi jāpārbauda un jāizvērtē juristiem, kā arī tiesību speciālistiem, jo šādiem liktenīgiem lēmumiem ir jābūt ar absolūti skaidru juridisku fonu, juridisko pamatojumu un jābūt absolūti leģitīmiem, kā tas bija Krimas gadījumā," sacīja D. Peskovs.

jau vēstīts – Hersonas apgabalā krievu okupantu izveidotās administrācijas vadītāja vietnieks Kirils Strjemousovs paziņojis, ka reģions vērsīsies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu uzņemt to Krievijas sastāvā.

Dalies ar šo ziņu