Krievijas okupācijas spēki Ukrainā nogalinājuši vismaz 205 bērnus, bet ievainojuši 367

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainska Pravda
Tukšs rotaļlaukums Ukrainā, kura fonā ir Krievijas apšaudes izraisīts ugunsgrēks. Foto: Volodimira Zelenska "Telegram"/Ukrainska Pravda
Foto: Tukšs rotaļlaukums Ukrainā, kura fonā ir Krievijas apšaudes izraisīts ugunsgrēks. Foto: Volodimira Zelenska "Telegram"/Ukrainska Pravda

Pēdējās diennakts laikā Krievijas apšaudēs ievainoti vismaz pieci ukraiņu bērni, tādējādi kopējais kara laikā ievainoto skaits pieaudzis līdz 367, bet bojā gājuši vismaz 205 bērni, atsaucoties uz Ukrainas Ģenerālprokuratūras ziņoto saziņas  vietnē “Telegram”, raksta “Ukrainska Pravda”.

"Par Krievijas Federācijas pilna mēroga bruņotās agresijas Ukrainā upuriem kļuvuši vairāk nekā 572 bērni. Pēdējās diennakts laikā oficiālais nogalināto bērnu skaits ir 205, kas pēdējās diennakts laikā nav pieaudzis, savukārt ievainoto skaits palielinājies līdz 367,” rakstīja Ģenerālprokuratūra.

Skaitliskie dati gan nav galīgi, jo notiek darbs pie to noteikšanas aktīvās karadarbības vietās, īslaicīgi okupētajās un atbrīvotajās teritorijās.

Visvairāk ievainoto bērnu ir Doņeckas, Kijivas, Harkivas, Čerņigovas, Hersonas un Mikolaijovas reģionos.

Ģenerālštābs arī informē, ka 14. martā meža joslā netālu no Kijivas apgabala Zaharivkas ciema, uzbraucot uz neidentificētas sprādzienbīstamas ierīces, eksplodēja civilā automašīna, ar kuru ģimene mēģināja evakuēties uz drošu vietu. Tā rezultātā cieta astoņus gadus vecs bērns, bet viņa māte nomira.

Savukārt 18. aprīlī okupantu artilērijas apšaudes rezultātā Doņeckas apgabala Šandrigolovā cietusi 16 gadus veca meitene, apšaudē Preobraženka ciemā Zaporožjes apgabalā ievainota 14 gadus vecu meiteni, savukārt krievu raķetes triecienā Ļvovas pilsētas teritorijā ievainots trīs gadus vecs bērns.

Tāpat Krievijas bruņoto spēku bombardēšanās un apšaudēs Ukrainā sabojāta 1141 izglītības iestāde, no kurām 99 tika pilnībā iznīcinātas.

Varas iestādes iepriekš lēsušas, ka līdz 27. martam Mariupolē miruši gandrīz 5000 cilvēku, tostarp aptuveni 210 bērni. Precīzu upuru skaitu šobrīd nav iespējams saskaitīt.

Dalies ar šo ziņu