Raķešu uzbrukumā Ukrainas dzelzceļa stacijai nogalināti desmitiem cilvēku, tostarp bērni

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainas aizsardzības ministrija/News and Guts
Nogalināts Ukrainas iedzīvotājs
Foto: Nogalināts Ukrainas iedzīvotājs Foto: Ukrainas aizsardzības ministrija

Ukrainas amatpersonas ziņo, ka Krievijas gaisa uzlidojums bijis vērsts pret Kramatorskas dzelzceļa staciju Ukrainas austrumos, nogalinot vismaz 39 cilvēkus un 87 ievainojot.

Vietējais mērs sacīja, ka stacijā atradās četri tūkstoši cilvēku, galvenokārt, sievietes un bērni, kuri izmisīgi centās aizbēgt no valsts daļas, kas pēdējās dienās ir tikusi nemitīgi apšaudīta. "Krievi apzināti cenšas traucēt civiliedzīvotāju evakuāciju," teikts pilsētas domes paziņojumā.

"Viņi skaidri redzēja, ka uzbrūk civiliedzīvotājiem. Viņi redzēja, ka stacijā šajā laikā bija tūkstošiem cilvēku, kas centās evakuēties - ģimenes, bērni, vecāka gadagājuma cilvēki," sociālajā tīklā Facebook rakstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Ukrainas amatpersonu sniegtajās fotogrāfijās bija redzami cilvēki miruši cilvēki un ap tiem bija izkaisīti gruveši, raksta "The New York Times".

 

"Šim ļaunumam nav robežu. Un, ja tas netiks sodīts, tad tas nekad nebeigsies." Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sociālajos tīklos apsūdzēja Krieviju "ciniskajā civiliedzīvotāju iznīcināšanā".

Nāvējošais trieciens notika laikā, kad Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Ursula fon der Leiena bija ieradusies Kijivā, lai tiktos ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Viņa devās ceļā dienu pēc tam, kad Eiropas Savienība apstiprināja plānu līdz augusta vidum pakāpeniski pārtraukt Krievijas ogļu izmantošanu.

"Šausmīgi redzēt, kā Krievija uzbrūk vienai no galvenajām stacijām, ko izmanto civiliedzīvotāji, lai evakuētos," sociālo tīklu vietnē "Twitter" rakstīja Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels. "Ir nepieciešama rīcība: ES ir gatava Krievijai piemērot vairāk sankciju un sniegt Ukrainai vairāk ieroču."

Dalies ar šo ziņu