Kijivas reģionā dokumentēti 1200 Krievijas okupantu kara noziegumi

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainska Pravda
Masu kapi Bučā, Ukrainā
Foto: Masu kapi Bučā, Ukrainā/Foto: AFP/Scanpix

Kijivas reģionā dokumentēti jau 1200 Krievijas Federācijas kara noziegumi, atsaucoties uz Ukrainas iekšlietu ministru Denisu Monastirskiju, raksta “Ukrainska Pravda”.

Medijs arī ziņo, ka Ukrainas Valsts policija šobrīd dokumentē visus okupantu pastrādātos kara noziegumus, intervē vietējos iedzīvotājus un vāc pierādījumus.

Ja cilvēks tiek atrasts miris, līķis tiek ekshumēts, tiek veiktas visas nepieciešamās ekspertīzes, lai iegūtu pierādījumus un pārbaudītu personu, kura izdarījusi noziegumu. DNS analīze tiks izmantota, lai noteiktu līdzdalību noziegumā. Pie atbildības tiks saukts ne tikai vainīgais, bet arī viņa komandieris.

"Vardarbība, ko agresors pastrādājis kara laikā, tiek klasificēta kā kara noziegums. Šādam noziegumam nav noilguma, vainīgais tiks saukts pie atbildības. Viņi ir iekļauti meklēšanā un var tikt aizturēti jebkurā valstī un izdoti Ukrainai, lai stātos pretī tiesai. (...) Kara laikā aizturēti vairāk nekā 600 noziedznieku. Visvairāk kara noziegumu reģistrēti Kijivas reģionā, šobrīd sasniedzot 1200 [kara noziegumus],” norāda Ukrainas iekšlietu ministrs.

"Sargs.lv" jau vēstīja, ka pēc krievu okupantu padzīšanas no Bučas pilsētas Ukrainas karavīri, pārņemot pilsētu, atklāja šaušalīgu skatu. Krievu agresori ne tikai sistemātiski nodarbojušies ar marodierismu, bet arī mocījuši un nogalinājuši simtiem mierīgo iedzīvotāju.

Dalies ar šo ziņu