Cinisma kalngals: Krievijā ierosina izmeklēšanu par Bučas slaktiņa "feikiem"

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Meduza
Krievu okupantu nogalinātie Bučas iedzīvotāji
Foto: AP/Scanpix

Kremļa režīma Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins licis Galvenajai izmeklēšanas pārvaldei izanalizēt brīvās pasaules medijos publicēto informāciju par krievu okupantu zvērībām Ukrainas bruņoto spēku atbrīvotajā Bučas pilsētā, uzskatot to kā “feiku” (it kā nepatiesas informācijas izplatīšanu), kas vērsts pret Krievijas bruņotajiem spēkiem un, lai apzināti nomelnotu Krievijas karavīrus, vēsta Latvijā bāzētais Krievijas neatkarīgais medijs “Meduza”.

Saskaņā ar A. Bastrikina teikto, visi ziņu materiāli par Krievijas okupantu un kara noziedznieku pastrādātajām zvērībām Bučā ir jāpārbauda atbilstoši  Krievijas kriminālkodeksa 207.3 pantam kas nosaka sodu par “nepatiesas informācijas izplatīšanu par Krievijas armijas darbībām”.

Kā rakstiskajā paziņojumā norāda Krievijas Izmeklēšanas komiteja, oficiālās Kijivas publicētā informācija par Krievijas okupantu zvērībām Bučā “ir nepatiesa un provokatīva”.

Image
Krievu okupantu nogalinātie Bučas iedzīvotāji
Foto: Krievu okupantu nogalinātie Bučas iedzīvotāji/AP/Scanpix

"Sargs.lv" jau vēstīja, ka pēc krievu okupantu padzīšanas no Bučas pilsētas Ukrainas karavīri, pārņemot pilsētu, atklāja šaušalīgu skatu. Krievu agresori ne tikai sistemātiski nodarbojušies ar marodierismu, bet arī mocījuši un nogalinājuši simtiem mierīgo iedzīvotāju.

Ukrainas medijs “Ukrainska pravda” vēstī, ka atbrīvotajā Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civiliedzīvotāji. Tiesa, tie ir tikai pirmie pienācīgi apbedītie krievu okupantu nogalinātie upuri. Visticamāk, upuru galīgais skaits ievērojami pieaugs.

Image
Atbrīvotās Bučas civiliedzīvotāji
Foto: Atbrīvotās Bučas civiliedzīvotāji/AP/Scanpix

Tikmēr Kremlis labākajās melu un cinisma tradīcijās noliedz Krievijas karavīru pastrādātos kara noziegumus. Maskava publikācijas par Bučas slaktiņu nosaukusi par “briesmīgu provokāciju”, kas vērsts pret krievu armiju. Tāpat Kremlis cenšas iegalvot, ka noziegumus īstenojuši Ukrainas spēki, lai tādējādi nomelnotu Krieviju.

Image
Ukrainas bruņoto spēku karavīri atbrīvo Buču no krievu okupantiem, konstatējot to pastrādātos kara noziegumus
Foto: Ukrainas bruņoto spēku karavīri atbrīvo Buču no krievu okupantiem, konstatējot to pastrādātos kara noziegumus/REUTERS/Scanpix

Reaģējot uz krievu okupantu pastrādātajiem kara noziegumiem Bučā ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs aicinājis par to veikt neatkarīgu izmeklēšanu. Savukārt bijusī ANO kara noziegumu prokurore Karla del Ponte, kura iepriekš izmeklējusi kara noziegumus Ruandā un bijušajā Dienvidslāvijā, aicinājusi Starptautisko Krimināltiesu (SKT) ātri izdot orderi Krievijas prezidenta Vladimira Putinai aizturēšanai par kara noziegumiem Ukrainā.

Tikmēr Eiropas Savienības augstais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borrels paziņojis, ka bloks jau šonedēļ ieviesīs jaunas sankcijas pret Krieviju.

 

Dalies ar šo ziņu