Baidens: Pasaule sauks Krieviju pie atbildības par uzbrukumu Ukrainai

Konfliktu zonas
Sargs.lv/LETA/BBC
Baidens
Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Baidens paziņojis, ka pasaule sauks pie atbildības Krieviju par neizprovocēto un nepamatoto uzbrukumu Ukrainai.

"Visas pasaules līgšanas ir kopā ar ukraiņu tautu," norādīja Baidens.

"Krievijas prezidents [Vladimirs] Putins ir izšķīries par iepriekš plānotu karu, kas nesīs katastrofālus zaudējumus un cilvēku ciešanas," uzsvēris Baltā nama saimnieks. "Vienīgais atbildīgais par bojāgājušajiem un postu, ko nesīs šis uzbrukums, ir Krievija, un Savienotās Valstis kopā ar saviem sabiedrotajiem un partneriem atbildēs vienoti un apņēmīgi."

Baidens pavēstījis, ka ceturtdienas rītā viņš runās ar G7 valstu līderiem un pēc tam paziņos par "turpmākajām sekām," kādas gaida Krieviju.

Arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs nosodījis Krievijas uzbrukumu Ukrainai, brīdinot, ka apdraudētas ir neskaitāmas dzīvības.

"Es stingri nosodu Krievijas bezatbildīgo un neizprovocēto uzbrukumu Ukrainai, kas riskam pakļauj neskaitāmu civiliedzīvotāju dzīvības. Kārtējo reizi, par spīti mūsu atkārtotajiem brīdinājumiem un nepagurstošajiem centieniem iesaistīties diplomātijā, Krievija izvēlējusies agresijas ceļ pret suverēnu un neatkarīgu valsti," paziņojumā apliecinājis Stoltenbergs.

"NATO sabiedrotie tiksies, lai izskatītu jautājumu par Krievijas agresīvās rīcības sekām. Mēs esam kopā ar Ukrainas tautu šajā šausmīgajā laikā. NATO darīs visu, kas ir nepieciešams, lai aizstāvētu un aizsargātu visus sabiedrotos," viņš teica.

Dalies ar šo ziņu