Putins paziņo par "militāras operācijas" sākumu Ukrainā

Konfliktu zonas
LETA/AFP/AP
Putins
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika).

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un ka tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses.

Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".

Viņš apsūdzēja ASV un to sabiedrotās, ka tās ignorējušas Krievijas prasību nepieļaut Ukrainas iestāšanos NATO un piedāvāt Maskavai drošības garantijas. 

Putins sacīja, ka Krievijas militārās operācijas mērķis ir nodrošināt Ukrainas "demilitarizāciju" un ka visi Ukrainas karavīri, kas noliks ieročus, varēs droši atstāt kaujas zonu. 

"Esmu pārliecināts, ka uzticamie Krievijas bruņoto spēku virsnieki un kareivji profesionāli un vīrišķīgi izpildīs savu pienākumu," sacīja Putins. 

Jau ziņots, ka Kremļa administrācija trešdien publiskoja ieganstu iebrukumam Ukrainā, paziņojot, ka Donbasa "tautas republiku" vadītāji ir lūguši Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "palīdzību", lai ''atvairītu agresiju'' no Ukrainas armijas puses.

Dalies ar šo ziņu