Pirmajā sankciju paketē pret Krieviju ietvertas bankas, politiķi un finanšu sektora elementi

Konfliktu zonas
LETA
Bank Rossija birojs
Foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) ārkārtas Ārlietu padome vienojās par sankciju noteikšanu pret Krieviju, pirmajā sankciju paketē ietverot bankas, politiķus un finanšu sektora elementus, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
 

Viņš uzsvēra, ka situācijas eskalācijas gadījumā sekos nākamie soļi. Pēc ārlietu ministra paustā, lēmumi ir koordinēti ar transatlantiskajiem partneriem

Jau rakstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās". Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Otrdien V. Putins arī paskaidroja, ka Krievija Maskavas bandu okupētās Austrumukrainas teritorijas adzinusi Ukrainas teritoriāli administratīvā dalījuma robežās". Tas nozīmē, ka Maskava varētu izmantot tiesības uzsākt uzbrukumu Ukrainai, lai "atbrīvotu", kā pati apgalvo, Kijevas "okupētās" teritorijas, kuras pašlaik prokrieviskās bandas nekontrolē.

Attiecīgu pilnvarojumu V. Putinam otrdien deva Krievijas parlamenta augšpalāta, jeb Krievijas Federācijas padome.

Dalies ar šo ziņu