Ukraina no Lietuvas saņēmusi pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas "Stinger"

Konfliktu zonas (Papildināts)
LETA/Interfax
Ukrainas bruņotie spēki saņem Lietuvas piegādātās pārnēsājamās zenītraķetes "Stinger"
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Bruņotie spēki no Lietuvas saņēmuši pretgaisa aizsardzības sistēmas "Stinger" un citu militāro palīdzību, paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Lidmašīna ar militāri tehnisko palīdzību no Lietuvas ieradusies Ukrainā svētdien. Atvesta arī munīcija un bruņuvestes, informēja ministrija.

Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte iepriekš pauda cerību, ka Ukrainai Lietuvas piegādātās raķetes "Stinger" nebūs jāizmanto.

Ukrainas Aizsardzības ministrija arī atgādināja, ka 2021.gada decembrī Lietuva nodeva Ukrainai militārās palīdzības pirmo daļu - bruņuvestes un ballistiskās jostas. 2017.gadā Lietuva Ukrainai piegādāja vairāk nekā 7000 Kalašņikova automātu un apmēram divus miljonus patronu, bet 2015.-2016.gadā - ložmetējus un 150 tonnu dažāda aprīkojuma.

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks savā "Twitter" kontā dalījies ar video, kurā redzams, kā "Stinger" sistēmas ierodas Ukrainā. Viņš raksta: "Lietuva ir centusies un turpinās nodrošināt konsekventu atbalstu Ukrainai ar visiem iespējamiem līdzekļiem, jo Ukrainas drošība ir mūsu drošība. Saskaroties ar pieaugošo Krievijas militāro spiedienu, šodien mēs piegādājam papildu atbalstu Ukrainas militāro spēju stiprināšanai".

Jau vēstīts, ka Latvijas Aizsardzības ministrija janvārī paziņoja, ka, reaģējot uz Krievijas agresīvo rīcību, Latvija uz Ukrainu sūtīs pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas "Stinger", individuālo ekipējumu un sausās pārtikas uzturdevas.

Dalies ar šo ziņu