Makrons saskata "risinājumus" Ukrainas krīzei

Konfliktu zonas
LETA/AFP
Francijas prezidents Emanuels Makrons tikšanās laikā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski
Foto: D. JACOVIDES-POOL/SIPA/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien paziņojis, ka pēc tikšanās ar Krievijas un Ukrainas līderiem saskata ceļu spriedzes mazināšanai.
 

Kopīgajā preses konferencē ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski Makrons Kijevā pauda pārliecību, ka esot iespējams panākt progresu divās frontēs.

Gan Zelenskis, gan Putins, ar kuru Elizejas pils saimnieks tikās pirmdien, esot apliecinājuši, ka turas pie tā dēvētās Minskas vienošanās, norādīja Francijas prezidents.

"Mums tagad ir iespēja virzīt šīs sarunas uz priekšu," piebilda Makrons. "Es no savas puses ticu, ka pastāv konkrēti, praktiski risinājumi, kas ļaus mums virzīties uz priekšu."

Viņš izteicās, ka esot pietiekoši "naivs", lai ticētu, ka spriedze abu valstu attiecībās neesot saistīta ar Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie Ukrainas robežām, kas, kā atzina Francijas līderis, esot "bezprecedenta".

"Ieņemot šādu draudošu pozu, Krievija izlēmusi izdarīt spiedienu uz starptautisko sabiedrību," norādīja Makrons, piebilstot, ka nedrīkst nenovērtēt saspringto brīdi, kas šobrīd tiek pieredzēts.

"Mēs nevaram atrisināt šo krīzi dažas stundas ilgās sarunās," atzina Elizejas pils saimnieks. "Paies dienas, nedēļas un mēneši, kamēr mēs spēsim panākt progresu."

Dalies ar šo ziņu