ASV un Lielbritānija nosūtījuši uz Ukrainu kiberdrošības ekspertus

Konfliktu zonas
LETA/INTERFAX
kiberdrošība
Foto: Foto: Pixabay.com

ASV un Lielbritānija slepeni nosūtījušas uz Ukrainu ekspertu grupas cīņai ar kiberuzbrukumiem, vēsta laikraksts "The New York Times".
 

Laikraksta norāda, ka Krievijas draudi var īstenoties nevis kā to karaspēka vienību uzbrukums, kas sakoncentrētas pie Ukrainas robežas, bet gan kā kiberuzbrukumi, kas izsit no ierindas elektropārvades tīklus, banku sistēmu un citus Ukrainas ekonomikas un valdības svarīgākos komponentus.

ASV Senāta izlūkošanas komitejas loceklis Anguss Kings norādījis, ka, viņaprāt, nepastāv nekādas šaubas, ka jebkura veida iebrukums Ukrainā sāksies ar kiberuzbrukumu.

Avoti vēsta, ka Vašingtona apsverot vērienīgu kiberdrošības spēku izvēršanas iespēju Ukrainā, tostarp izmantojot arī ASV kiberdrošības pavēlniecības resursus.

Tomēr avoti atteikušies atklāt jau nosūtīto ekspertu grupu sastāvu.

Tikmēr prezidenta Džo Baidena paziņojumā vienīgi norādīts, ka ASV jau "sen atbalsta Ukrainas centienus stiprināt kiberaizsardzību".

Savukārt Lielbritānijas valdības preses sekretāre uzsvērusi, ka palīdzība, kuru sniedz Apvienotā Karaliste un tās sabiedrotie, ir aizsardzības rakstura.

"The New York Times" vēsta, ka ASV eksperti, tuvojoties Ziemassvētkiem, atrodas paaugstinātas gatavības stāvokli.

Tajā pašā laikā, kā laikrakstam atzinuši avoti, kuru rīcībā ir izlūkošanas dati, gadījumā, ja Krievija patiesi sāks kiberukumu vai nu kā patstāvīgu operāciju, vai kā fiziska uzbrukuma sastāvdaļu, tas, domājams, notiks pēc pareizticīgo Ziemassvētkiem janvāra pirmās nedēļas beigās.

Dalies ar šo ziņu