Tiešsaistē tiks apmācīti 148 topošie valsts aizsardzības mācības pasniedzēji

Jaunsardze
Sargs.lv
valsts aizsardzības mācība
Foto: Foto: Jaunsardzes centrs

No 9. līdz 11. augustam un no 23. līdz 25. augustam notiks Jaunsardzes centra organizētais mācību seminārs valsts aizsardzības mācības pasniedzēju sagatavošanai, kura laikā jaunsargu instruktori tiks sagatavoti valsts aizsardzības mācības pasniegšanai 10. un 11. klašu skolēniem.

Lai pielāgotos valstī noteiktajām vadlīnijām, kas sevī ietver dažādus piesardzības pasākumus vīrusa COVID-19 infekcijas izplatīšanās ierobežošanai, semināra norise tiks organizēta tiešsaistes platformā WEBEX.

Sešu dienu laikā tiek plānots apmācīt 148 jaunsargu instruktorus.

Semināra pirmajās dienās instruktori tiks iepazīstināti ar valsts aizsardzības mācības mērķiem, izglītojamo sasniedzējiem rezultātiem, kā arī uzklausīs esošo valsts aizsardzības mācības pasniedzēju pieredzi. Tāpat tiks pārrunātas Izglītības un zinātnes ministrijas vadlīnijas jaunā mācību gada uzsākšanai klātienē

Otrajās semināra dienās instruktoriem norisināsies sagatavošana valsts aizsardzības mācības pasniegšanai 2. mācību gādā, tostarp tiks aizvadītas lekcijas par korupciju, ētiku un dažādu problēmsituāciju risināšanu, kuras pasniegs biedrības “Sabiedrība par atklātību - Delna” pārstāvji.

Savukārt 11. un 25. augustā seminārā viesosies biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” pārstāvji, kuri pasniegs vairākas lekcijas par pilsonisko līdzdalību un tās veidiem. Dienas izskaņā tiks veidots diskusiju cikls par patriotisko audzināšanu un kā to var integrēt valsts aizsardzības mācības nodarbībās.

Jau ziņots, ka šobrīd valsts aizsardzības mācība tiek īstenota 68 skolās no visas Latvijas un to apgūst ap 1900 skolēnu. 

Sākot ar 2024. gadu, visiem Latvijas vidusskolēniem būs jāapgūst jauns obligātais vispārizglītojošais mācību priekšmets “valsts aizsardzības mācība”.

Dalies ar šo ziņu