Video: Kalpaka skolas audzēkņi vasaras praksē gūst dziļāku ieskatu karavīra darbā

No 22. maija Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas pirmā un otrā kursa kadeti piedalījās mēnesi ilgā kvalifikācijas praksē, lai atkārtotu un nostiprinātu tās militārās zināšanas, kas iegūtas mācību gada garumā. Daudziem tas bija pirmais ieskats karavīra darba grūtākajā, taču arī interesantākajā pusē, kas ietver maršus ar pilnu ekipējumu, ierakumu veidošanu un dzīvošanu mežā.

Šī bija otrā kvalifikācijas prakse Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālajā vidusskolā, jo skola tika atklāta 2021. gada 1. jūlijā. Papildus vispārizglītojošajiem mācību priekšmetiem skolā tiek apgūti profesionālie mācību priekšmeti, kas attīsta fiziskās un militārās spējas.

Līdz 21. jūlijam skolā notiek dokumentu iesniegšana audzēkņu uzņemšanai 2023./2024. mācību gadam. Pēc sekmju izvērtēšanas pretendenti, kas izturēs pirmo kārtu, tiks aicināti uz iestājpārbaudījumiem klātienē 2. un 3. augustā, kad notiks fiziskās sagatavotības pārbaude un uzdevumi matemātikā, ķīmijā un fizikā.

Papildu informāciju par Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālo vidusskolu, mācību programmu un uzņemšanas noteikumiem var iegūt vietnē www.kalpakaskola.lv, kā arī sekojot aktualitātēm sociālajos tīklos Facebook un Instagram: Kalpaka skola.

Dalies ar šo ziņu