Latvijas smagāko ķirbju svēršanā piedalās arī militārais policists un spēkavīrs Didzis Zariņš

Dzīvesstils
Sargs.lv/Maxima
Didzis Zariņš
Foto: Foto: Reinis Oliņš

23. oktobrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā notika jau tradicionālais Latvijas lielāko ķirbju svēršanas pasākums. Tajā oranžos milzeņus svērt un mērīt palīdzēja arī NBS Militārās policijas karavīrs un spēkavīrs dižkareivis Didzis Zariņš. Šī gada lielākais un smagākais ķirbis audzis Dobeles novadā un sver 226,5 kilogramus.

Kopumā čempionāta finālā uz Rīgas Zooloģisko dārzu tika atvesti desmit finālisti – Latvijas lielākie ķirbji no Kuldīgas, Dobeles, Ādažu, Ventspils un Skrundas novadiem.

Svinīgo mērīšanas un svēršanas procesu nodrošināja Latvijas vadošie spēkavīri – Dainis Zāģeris un Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas karavīrs Didzis Zariņš. Viņu spēcīgā tvēriena rezultātā tika sarindoti šī gada TOP 10 smagākie ķirbji.

Image
Didzis Zariņš
Foto: Foto: Reinis Oliņš
Foto: Reinis Oliņš
Kā atzīst pats D. Zariņš, šī nav pirmā reize, kad viņš piedalās lielo ķirbju svēršanas pasākumā, turklāt iepriekš savas spēkavīra prasmes licis lietā, arī palīdzot noskaidrot, cik sver Rīgas Zoodārza Galapagu bruņurupuči.
“Patīkami, kad ārpus militārā dienesta un treniņiem es varu sabiedrībai būt noderīgs arī šādā veidā, izmantojot savu spēku,” saka militārais policists un spēkavīrs.
Image
Didzis Zariņš
Foto: Foto no D. Zariņa pers. arhīva
Foto no D. Zariņa pers. arhīva

Šogad lielākais un smagākais ķirbis izaudzis Ingrīdas Kuzmickas dārzā Dobeles novadā, tas sasniedz 312x270 centimetru apkārtmēru un ir 226,5 kilogramus smags.

Otrās vietas ieguvējs ir Elīzas Neimanes audzētais ķirbis, sasniedzot 204 kg, savukārt trešo vietu ieņem Luīzas Neimanes 185,5 kg smagais ķirbis. Abas dzeltenās dižogas izaugušas Kuldīgas novadā.

Image
Didzis Zariņš
Foto: Foto: Reinis Oliņš
Foto: Reinis Oliņš

Kā norāda ķirbju čempionāta organizatori uzņēmums “Maxima Latvija”, dalība ķirbju čempionātā vairākām ģimenēm jau izveidojusies par sirsnīgu tradīciju, un rezultātu noteikti novērtēs arī Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza iemītnieki, kuri lielās dižogas turpmāk baudīs pusdienu un vakariņu maltītēs.

Šogad “Latvijas lielākā ķirbja čempionātam” kopumā tika pieteikti 27 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem – Auces, Ādažu, Dobeles, Jaunpils, Krustpils, Kuldīgas, Nīcas, Skrundas un Ventspils. Čempionātu Rīgas Zooloģiskajā dārzā organizē uzņēmums “Maxima Latvija”, jau 15. gadu pēc kārtas godinot Latvijas vietējos dārzeņu audzētājus.

Dalies ar šo ziņu