Militārais policists Didzis Zariņš uzvar spēkavīru sacensībās Daugavpilī

Sports
Sargs.lv/Latgales Laiks
Didzis Zariņš
Foto: D. Zariņš attēlā vidū. Foto: D. Zariņa personīgais arhīvs

Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas dižkareivis Didzis Zariņš šovasar vienīgajās spēkavīru sacensībās “STIHL BALTIJAS KAUSS 2020”, kas norisinājās Daugavpilī, izcīnīja pirmo vietu.

16. augustā Daugavpilī notiekošās spēkavīru sacensības “STIHL BALTIJAS KAUSS 2020” bija pirmās, kuras pēc Covid-19 pandēmijas skatītāji varēja vērot klātienē. Atšķirībā no citām sacensībām, šajās bija mazāk dalībnieku – gan no Latvijas, gan ārvalstīm, taču cīņa tik un tā bija sīva, un uzvaras laurus plūca Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas karavīrs un spēkavīrs ar daudzu gadu stāžu – Didzis Zariņš, izcīnot 67 balles.

Image
Didzis Zariņš
Foto: Foto: D. Zariņa personīgais arhīvs
Foto: D. Zariņa personīgais arhīvs
Sacensībās bija iekļauti pieci spēka vingrinājumi – dalībniekiem bija jānes alus mucas, jāceļ tradicionālais baļķis, jānes smagi nēši, jāveļ traktora ritenis, jāceļ meža tehnika. Šoreiz gan izpalika kravas auto vilkšana un akmeņu celšana, kas Didzim ir īpaši tuva, kā dēļ viņš pat savulaik iesaukts par “akmens cilvēku”.

Turklāt Didzis Zariņš jau iepriekš ir uzvarējis ne tikai Latvijas čempionāta posmos, bet arī kopvērtējumā. Kā vērtē pats Didzis – šoreiz gan ne viss izdevies, kā plānots, pieļautas dažas kļūdas, taču rezultāts tik un tā labs, kā arī vieta uz galvenā goda pjedestāla.

"Atšķirībā no citām sacensībām šajās vairāk uzsvars bija likts uz ātrumu, ne tik daudz svaru. Es pats labāk jūtos, ja ir jāceļ lielāks svars un tiek pārbaudīts īstais spēks, ne tik daudz ātrums," saka D. Zariņš.

Aiz Didža Zariņa palika  spēkavīrs Jānis Šlečuks, bet trešajā vietā – Oskars Martužāns. Savukārt septīto un astoto vietu sadalīja Lietuvas un Igaunijas spēkavīri, attiecīgi – Roks Čerņausks un Romeks Velts.

Image
Didzis Zariņš
Foto: Foto: D. Zariņa personīgais arhīvs
Foto: D. Zariņa personīgais arhīvs

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka militārais policists dižkareivis Didzis Zariņš līdz šim savā spēkavīra karjerā pirmajā vietā bijis vairākas reizes, divreiz palicis otrais un reizi ierindojies trešajā vietā. Toreiz intervijā viņš atzinās, ka pārsvarā trenējas vienatnē, tāpēc pats sev ir gan motivators, gan treneris, kurš sevi pieskata, dzen uz priekšu un pēc tam arī vērtē.

Dalies ar šo ziņu