Armēnija paraksta bruņojuma līgumu ar Franciju

Ārvalstīs
LETA/AFP
Francijas un Armēnijas vienošanās
Foto: AFP/Scanpix

Francija parakstījusi apņemšanos pārdot Armēnijai snaiperu šautenes un apmācīt Armēnijas armijas virsniekus, piektdien pavēstīja abu valstu aizsardzības ministri.

Armēnija parakstījusi līgumu ar Francijas ieroču ražotāju PGM par šauteņu iegādi, preses konferencē Erevānā pavēstīja Francijas aizsardzības ministrs Sebastjans Lekornī.

Saglabājoties saspīlējumam attiecībās ar kaimiņvalsti Azerbaidžānu, Armēnija apņēmusies turpināt sava militārā potenciāla stiprināšanu.

"Armēnija pieņēmusi armijas modernizācijas ideju, mēs izmantosim mūsu pašu spēkus un mūsu partnervalstu palīdzību," sacīja Armēnijas aizsardzības ministrs Surens Papikjans.

"Runa ir par visu miera instrumentu izmantošanu, lai aizsargātu mūsu robežas," norādīja ministrs.

Darījuma apjoms netiek atklāts.

Valstis arī parakstījušas vienošanas, ka Francijas kara akadēmijā tiks apmācīti pieci Armēnijas karavīri. Francija arī piedāvājusi palīdzību seržantu apmācībā.

Lekornī arī apstiprināja, ka Francija norīkos militāro konsultantu, kas specializējas pretgaisa aizsardzības sistēmās, lai palīdzētu Armēnijai sevi aizsargāt pret "potenciālo agresoru iespējamiem triecieniem" civilistiem.

Armēnija "vēršas pie partneriem, kas tiešām var sniegt drošību", sacīja Francijas ministrs.

Dalies ar šo ziņu