Satelītu fotoattēli: jaunas būves parādās Krievijas militārajā bāzē netālu no Somijas robežas

Ārvalstīs
Sargs.lv/Yle
Krievijas karavīri
Foto: Scanpix/AFP

Satelītu uzņemtie fotoattēli, kurus ieguvis Somijas ziņu medijs “Yle”, liecina, ka Krievija militārajā bāzē netālu no Somijas robežas ātrā tempā uzcēlusi trīs lielas jaunbūves. Tikmēr no Petrozavodskas pārcelts ekipējums karam pret Ukrainu.

Ziņots, ka jaunbūves izmanto Arktikas motorizētā strēlnieku brigāde un tā atrodas aptuveni 50 kilometrus no Somijas robežas. Tāpat arī tiek norādīts, ka arī Petrozavodskā tikusi uzcelta jauna militārā glabātuve.

Medijs norāda, ka šie projekti ir liecība tam, ka Krievija, pēc gadiem ilgas attīstības neesamības, ir atsākusi investīcijas militārajās bāzēs, kas atrodas netālu no Somijas robežas.

Līdz šim Krievija ir lielākoties koncentrējusi kājniekus netālu no Somijas robežas, lai tos pēcāk nosūtītu karam Ukrainā. 2022. gada Jūlijā, ziņu medijs “Yle” ziņoja, ka bataljona līmeņa taktiskā grupa ir pametusi no Somijas netālu esošo bāzi Alakurtti , lai karotu Ukrainā. Tāpat arī, kopš Krievijas uzsāktā pilna mēroga kara Ukrainā, no Petrozavodskas bāzes pakāpeniski tikušas izvestas artilērijas sistēmas.

Investīcijas militārās infrastruktūras attīstībai netālu no Somijas robežas, visticamāk, ir iespējami atbildes soļi uz Somijas pievienošanos NATO, kas nozīmēs, ka Krievijai nākotnē vēl plašākā mērogā jāizretina savi spēki gar tās robežām. Lai gan šo būvju attīstība nerada tūlītējus draudus Somijai, tā liecina par Krievijas vēlmi saasināt attiecības ar jauno NATO dalībvalsti.

Dalies ar šo ziņu