Igaunijas kuģi piedalās šaušanas vingrinājumos Somijā

Sargs.lv

Igaunijas kuģi piedalās šaušanas vingrinājumos Somijā

Igaunijas Jūras spēku mīnu meklētāji „Ugandi” un „Sakala”, kā arī atbalsta kuģis „Tasuja” no 7. līdz 9.maijam Somijā piedalās mācībās „Baltic Shield”, kurās trenējas kuģa ieroču šaušanā un navigācijā piekrastes ūdeņos.

Mācībās piedalās trīs Igaunijas un seši Somijas militārie kuģi, kuri veic šaušanu pa gaisa mērķiem. Somijas Jūras spēki tam izmanto radio vadāmus mērķus, kas lido 20 – 100 metru augstumā, un tādejādi imitē gaisa uzbrukumu.

Igaunijas mīnu meklēšanas kuģi ir aprīkoti ar 23 milimetru zenītlielgabalu un trīs 12,7 milimetru „Browning” ložmetējiem. Mācību laikā plānots izmantot visus uz to klāja esošos ieročus.

Igaunijas militārie kuģi Somijas Jūras spēku šaušanas vingrinājumos piedalās kopš 2010.gada.

Savukārt no 7. līdz 10.maijam Baltijas jūrā, Latvijas un Lietuvas teritoriālajos ūdeņos notiks BALTRON (Baltijas valstu mīnu kuģu eskadra) mācības "Squadex", kurās vingrināsies Latvijas un Lietuvas jūras spēki. Mācībās piedalīsies Jūras spēku flotiles mīnu meklētājs M-05 "Viesturs" un Lietuvas Jūras spēku mīnu meklētājs „Jotvingis”.

Mācību mērķi ir pārbaudīt kuģu komandu gatavību mācībām „Baltic Fortress 2013”, kas notiks no 13.līdz 17.maijam Baltijas jūrā, veicināt Baltijas valstu militāro sadarbību, uzlabot eskadras saliedētību, veicināt Latvijas un Lietuvas sadarbību mīnu meklēšanas operācijās un kuģu konvojēšanā Baltijas jūrā, kā arī uzlabot personāla zināšanas, plānojot un vadot eskadras līmeņa mācības.

Pēc mil.ee materiāliem.

Dalies ar šo ziņu