Ziemeļkoreja militārajā parādē izrāda savus jaunos dronus

Ārvalstīs
LETA/AFP
Ziemeļkorejas diktaors kopā ar Krievijas aizsardzības ministru un Ķīnas politbiroja locekli Li Hondžunu vēro militāro parādi
Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, klātesot Krievijas un Ķīnas amatpersonām, Phenjanā pārraudzījis Ziemeļkorejas militāro parādi, kurā tika demonstrēti jauni bezpilota lidaparāti un starpkontinentālās ballistiskās raķetes, kas spēj nest kodolgalviņas, piektdien ziņo valsts mediji.

Valsts plašsaziņas līdzekļu attēlos redzams, ka parādes laikā ceturtdienas vakarā uz piekabēm tika vilkti vismaz četri jauni Ziemeļkorejas militārie droni, bet vēl viens drons veica pārlidojumu.

Svarīgo viesu tribīnē Kimam līdzās atradās Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ķīnas politbiroja loceklis Li Hondžuns.

Pasākums, kurā piedalījās bija pirmie ārvalstu viesi kopš Covid-19 pandēmijas sākuma, bija veltīts Korejas kara pamiera 70.gadadienai, kas Ziemeļkorejā tiek atzīmēta kā Uzvaras diena.

Image
Ziemeļkorejas bezpilota aparāti
Foto: EPA/Scanpix

Tā dēvēto Korejas karu uzsāka Phenjana, cenšoties nesekmīgi pievienot komunistu pārvaldītajai teritorijai arī pussalas dienviddaļu.

Karš noslēdzās ar pamieru, kas Korejas pussalu pa 38.paralēli sadalīja divās daļās.

Miera līgums starp abām Korejas valstīm līdz šim tā arī nav parakstīts.

Atbilstoši aplēsēm karā no 1950. līdz 1953.gadam dzīvību zaudēja divi līdz četri miljoni korejiešu.

Dalies ar šo ziņu