Igaunijas aizsardzības spēku komandierim Martinam Heremam piešķirta ģenerāļa pakāpe

Ārvalstīs
Sargs.lv/ERR.ee
Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris Martins Herems saņem ģenerāļa pakāpi
Foto: Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris Martins Herems saņem ģenerāļa pakāpi Foto: Ardi Hallismaa/Kaitsevägi

Valsts prezidents Alars Kariss ceturtdien Igaunijas Aizsardzības spēku komandierim Martinam Heremam piešķīra ģenerāļa dienesta pakāpi, ziņo Igaunijas sabiedriskais medijs "ERR.ee".

Ceremonijā A. Kariss sacīja, ka ģenerālis M. Herems Igaunijas valsts intereses nostāda augstāk par savām interesēm, kas ir radījis lielu uzticību.

"Vēsture rāda, ka tieši tā valstsvīri atšķiras no citiem cilvēkiem," sacīja prezidents.

Igaunijas prezidents sacīja, ka M. Herems, strādājot dažādās Igaunijas aizsardzības spēku jomās, ir guvis pieredzi, uz kuru viņš var paļauties, veicinot valsts aizsardzības spējas.

"Nav daudz cilvēku, kas būtu pieredzējuši Igaunijas Aizsardzības spēkus no tik daudzām pusēm," sacīja A. Kariss.  "Tas palielina uzticamību ģenerāļa M. Herema darbam gan ieviešot jaunus ieročus, gan modernizējot Aizsardzības spēku struktūru," viņš piebilda.

A. Kariss jau iepriekš uzslavēja ģenerāli par to, ka viņš vienmēr atrod laiku un enerģiju, lai skaidrotu Igaunijas iedzīvotājiem par pašreizējo drošības krīzi.

Ģenerālis Martins Herems Igaunijas aizsardzības spēku vadību pārņēma 2018. gada decembrī.

Igaunijas Aizsardzības spēkos ģenerālis M. Herems dienē kopš 1992.gada. Pirms stāšanās štāba priekšnieka amatā viņš vadījis Aizsardzības spēku apvienotās mācību iestādes, bijis Ziemeļaustrumu aizsardzības apgabala priekšnieks un Tapas mācību centra štāba priekšnieks, dienējis Irākā un bijis arī viens no tiem, kas palīdzēja atdzimt Igaunijas zemessardzei - brīvprātīgajai Aizsardzības līgai "Kaitseliit".

Saskaņā ar Militārā dienesta likumu virsnieku dienesta pakāpes piešķir republikas prezidents pēc komandiera vai aizsardzības ministra priekšlikuma.

Dalies ar šo ziņu