Igaunijas valdība pagarina ģenerālleitnanta M. Herema pilnvaru termiņu komandiera amatā

Pasaulē
Sargs.lv/ERR.ee
Ģenerālleitnants Martins Herems
Foto: Ģenerālleitnants Martins Herems Foto: Postimees/Scanpix

Valdība ir apstiprinājusi Igaunijas Aizsardzības spēku (EAF) komandiera ģenerālleitnanta Martina Herema pilnvaru termiņa pagarināšanu par diviem gadiem - līdz 2025. gada decembrim.

Aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs ierosināja pagarināt šo termiņu, ņemot vērā pašreizējo situāciju aizsardzības un drošības jomā.
"Ģenerālleitnants Herems ir attīstījis Igaunijas aizsardzības spējas ar visu savu prātu un sirdi. Viņam ir stabils plāns, un es novēlu viņam daudz spēka savu mērķu sasniegšanā." H. Pevkurs piebilda, ka ātra apstiprinājuma saņemšana amata pagarināšanai ir ļoti apsveicama.
"Esmu dienējis Igaunijas aizsardzības spēkos 30 gadus, un es noteikti pārzinu šo jomu. Ministrs ierosināja turpināt dienestu vēl divus gadus, un arī kolēģi mani uz to mudināja, un tā arī tika pieņemts šis lēmums."
Igaunijas valsts aizsardzības komiteja pirmdien vienbalsīgi apstiprināja pagarinājumu.
48 gadus vecais Herems ir dienējisIgaunijas aizsardzības spēkos praktiski tik ilgi, cik Igaunija ir neatkarīga, proti, kopš 1991. gada. Viņš ir bijis ģenerālštāba priekšnieks, kā arī Tapas bāzes štāba priekšnieks. Dienējis arī Irākā.

Dalies ar šo ziņu