Agresorvalsts Krievijas policisti piekauj un izvaro pretkara aktīvistu

Ārvalstīs
Sargs.lv/Novaya Gazeta Europe/The Moscow Times
Agresorvalsts Krievijas policisti brutāli apspiež pretkara demonstrācijas
Foto: AFP/Scanpix

Agresorvalsts Krievijas policisti piekāvuši un izvarojuši vīrieti, kurš ticis aizturēts par protestiem pret Kremļa režīma izsludināto mobilizāciju, vēsta laikraksts “Novaya Gaztea Europe”.

Policijas izvarotais vīrietis ir pretkara aktīvists Artjoms Kamardins. Dzīvoklī, kurā viņš dzīvoja kopā ar Aleksandru Popovu un Aleksandru Meņukovu, represīvās iestādes darbinieki ielauzās pēc tam, kad viņi tika nofilmēti, lasot kritisku dzeju par agresorvalsts militāristiem.

Pēc ielaušanās dzīvoklī policisti tajā atteicās ielaist advokātu, aizbildinoties ar izmeklēšanas operatīvajām darbībām un “telpu apskati”.

Saskaņā ar “Novaya Gazeta Europe” vēstīto, “policisti A. Kamardinu piekāvuši un iebāzuši viņa anālajā atverē hanteli”. Pēcāk represīvās iestādes darbinieki piespieduši cietušo videoierakstā publiski atvainoties par mītiņā sacītajiem vārdiem “Slava Kijevas Krievzemei, Novorosija [šādi Kremļa režīms dēvē okupētās Austrumukrainas un Dienvidukrainas teritorijas. red.] sūkā”.

Vēlāk video, kurā stāvot uz ceļiem, aizturētie publiski “atvainojas” tika ievietots ziņu apmaiņas vietnes “Telegramm” kanālā “112”.

Līdzīgi tā sauktie Krievijas policisti ņirgājušies arī par Aleksandru Popovu. Kā apgalvo sieviete, teju visa viņas sejas āda ir nolieta ar veselībai bīstamo superlīmi.

“Uz manas ādas ir ļoti daudz superlīmes. Spēka struktūru darbinieki man ar superlīmi uz sejas līmēja virsū zīmītes, kā arī centās aizlīmēt man muti. Man ir izrauti mati, mani spārdīja, draudēja piecratā izvarot,” laikrakstam stāsta Aleksandra Popova.

Viņa piebilda, ka pēc tā saukto “policistu” veiktās dzīvokļa pārmeklēšanas, no tā pazuduši 600 ASV dolāri.

Vēlāk A. Kamardijs tika apsūdzēts “naida veicināšanā”, par ko Krievijā var piespriest līdz pat sešu gadu ilgu cietumsodu.

25.septembrī Maskavā pie dzejnieka Vladimira Majakovska pieminekļa notika protesta akcija “Majakovska lasījumi”, kuras dalībnieki, sevi pasludinot par “pretmobilizācijas” aktīvistiem lasīja dzeju. Šajā protesta akcijā piedalījās arī izvarotais A. Kamardins.

Jau vēstīts, ka kopš mobilizācijas izsludināšans, daudzviet Krievijā aizsākušies masu protesti.

Saskaņā ar “The Moscow Times” vēstīto, līdz šim tajos aizturēti 2000 cilvēku. Daudzi iesaukšanas vecuma vīrieši steidz pamest valsti, mēģinot izvairīties no iesaukšanas.

Dalies ar šo ziņu