Krievijas ķīmiskā rūpnīca nodeg dažas stundas pēc postoša ugunsgrēka kādā citā militārajā objektā

Ārvalstīs
Sargs.lv/Washington Examiner
Ugunsgrēks Krievijas Aizsardzības ministrijas Aerokosmisko aizsardzības spēku pētniecības institūtā
Foto: Ugunsgrēks Krievijas Aizsardzības ministrijas Aerokosmisko aizsardzības spēku pētniecības institūtā Foto: Igor Sushko/Twitter

Krievijas lielākajā ķīmiskajā rūpnīcā ceturtdien izcēlās plašs ugunsgrēks. Tas notika tikai dažas stundas pēc tam, kad ugunsgrēks izpostīja militāro pētījumu centru netālu no Maskavas, nogalinot septiņus cilvēkus, ziņo “Washington Examiner”.

Pirmais ugunsgrēks izcēlās Krievijas Aizsardzības ministrijas Aerokosmisko aizsardzības spēku Centrālajā pētniecības institūtā Tveras ziemeļrietumu pilsētā, aptuveni 160 kilometru attālumā no Maskavas. Saskaņā ar Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļu sniegto informāciju ugunsgrēkā gāja bojā septiņi cilvēki un 25 tika ievainoti. Otrs ugunsgrēks izcēlās Dmitrijevskas ķīmiskajā rūpnīcā Kinešmā, aptuveni 240 kilometrus uz austrumiem no Maskavas. Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka saskaņā ar pirmsizmeklēšanas secinājumiem militārajā objektā notikušajā ugunsgrēkā vainojama bojāta elektroinstalācija. Ķīmiskajā rūpnīcā notikušā ugunsgrēka cēlonis vēl nav zināms.

"Šodien nodega Dmitrijevskas ķīmiskā rūpnīca. Tas ir lielākais Krievijas ķīmisko šķīdinātāju ražotājs. Mēs sākam saskatīt, ka veidojas likumsakarības," sociālo mediju vietnē "Twitter" paziņoja Ukrainā dzimušais profesionālais autosportists Igors Suško, kurš dalījās ar kadriem no ugunsgrēka vietas.

 

Martā Krievijas Aizsardzības ministrija apsūdzēja "ukraiņu nacionālistus" ugunsgrēkā Avdījivkas ķīmisko vielu rūpnīcā pie Doņeckas, nosaucot to par "sabotāžas aktu".

Tveras militārajā objektā tika veikti pētījumi, kas saistīti ar Krievijas pretgaisa un kosmosa aizsardzību, un tā ir iesaistīta jaunu pretgaisa aizsardzības sistēmu izstrādē, ziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija. Laikraksts "Daily Mail" apgalvo, ka pirms Krievijas 24. februāra iebrukuma Ukrainā šajā objektā tika ražotas raķetes "Iskander".

 

Neatkarīgais Krievijas plašsaziņas līdzeklis "The Moscow Times" norāda, ka nejauši ugunsgrēki Krievijā ir "bieži sastopami" un "novecojošas un nolietotas infrastruktūras" dēļ katru gadu notiek simtiem ugunsgrēku.

Dalies ar šo ziņu