ASV aizsardzības sekretārs Ramšteinas bāzē Vācijā rīkos sabiedroto sarunas par Ukrainu

Ārvalstīs
Sargs.lv/Stars and Stripes
ASV Aizsardzības sekretārs Lojds Ostins
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

ASV Aizsardzības sekretārs Loids Ostins nākamnedēļ otrdien Ramšteinas bāzē Vācijā ar saviem kolēģiem no NATO un partnervalstīm apspriedīs karu Ukrainā, atsaucoties uz Pentagona paziņojumu, raksta “Stars and Stripes”.

"Mērķis ir pulcēt ieinteresētās puses no visas pasaules vairākās sanāksmēs, lai runātu par jaunākajām Ukrainas aizsardzības vajadzībām un nodrošināt, ka tiek ievērota un attīstīta Ukrainas pastāvīgā drošība un suverenitāte ilgtermiņā," 21. aprīlī sacīja Pentagona pārstāvis Džons Kērbijs.

Viņš informēja, ka sanāksmēs tiks apspriests jaunākais situācijas novērtējums kaujas laukā saistībā ar Krievijas ofensīvu Ukrainas Austrumos. Tāpat tiks pārrunāti veidi, kā nodrošināt militārās palīdzības turpmāku plūsmu uz Ukrainu.

Dalībnieku saraksts vēl nav pabeigts, taču paredzams, ka tajā būs arī pārstāvji no valstīm, kas nav NATO dalībvalstis.

Tāpat, kā atzīmēja Dž. Kērbijs, ASV aizsardzības sekretārs vēlas runāt arī par Ukrainas aizsardzības vajadzībām pēckara apstākļos.

"L. Ostins uzskata, ka vēl nav par agru sākt ilgstošas ​​diskusijas ar sabiedrotajiem un partneriem par to, kādai jāizskatās Ukrainas suverenitātes stiprināšanai turpmāk," sacīja Pentagona pārstāvis.

Kopš Krievija 24. februārī Ukrainā izvērsa pilna mēroga iebrukumu, Ukrainai militāro palīdzību sniegušas vismaz 30 valstis.

Pēc neveiksmīgajiem mēģinājumiem iekarot Ukrainas galvaspilsētu Kijivu, Krievija ir dubultojusi savus centienus pārņemt kontroli pār Donbasa reģionu Ukrainas austrumos.

Pentagons ceturtdien paziņoja par papildu 800 miljonu ASV dolāru piešķiršanu militārajai palīdzībai Ukrainai, sūtījumā iekļaujot 72 155 milimetru haubices un 72 taktiskos transportlīdzekļus to vilkšanai. ASV arī nosūtīs 144 000 artilērijas lādiņu haubicēm un 121 “Phoenix Ghost” taktisko bezpilota lidaparātu.

Dž. Kērbijs arī norādīja, ka uzbrukumiem domātie bezpilota lidaparāti tika “izstrādāti prasību kopumam, kas ļoti precīzi atbilst” tam, kas Ukrainai jācīna Donbasa reģionā.

Dalies ar šo ziņu