Baltkrievijas dzelzceļa infrastruktūras sabotieriem Iekšlietu ministrija draud ar ieroču izmantošanu

Ārvalstīs
Sargs.lv/Interfax
Krievijas okupantu karaspēka kustība pa dzelzceļu cauri Baltkrievijai
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas iekšlietu ministra vietnieks Genādijs Kazakevičs paziņojis, ka pret teroraktu veicējiem – Baltkrievijas dzelzceļa infrastruktūras sabotieriem – var tikt pielietoti ieroči. Pēc G. Kazakeviča teiktā, Iekšlietu ministrijas rīcībā esot uzticama operatīvā informācija par personām, kuras grasās veikt teroraktus dzelzceļa transporta objektiem, un tuvākajā laikā tās tiks aizturētas.

G. Kazakevičs skaidroja, ka ar atklātiem aicinājumiem veikt teroraktus Baltkrievijas dzelzceļa objektiem nodarbojas ekstrēmistu grupējums “BYPOL”, kas ir bijušo Baltkrievijas spēka struktūru pārstāvju apvienība, izmantojot tā saukto “Peramoga” jeb opozīcijas plānu varas maiņai Baltkrievijā.

Jau ziņots, ka pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā 24. februārī un Baltkrievijas dzelzceļa izmantošanas saviem agresīvajiem mērķiem ir aktivizējušies baltkrievu partizāni, kuri ar primitīvām, bet iedarbīgām partizānu metodēm mēģina traucēt Krievijas bruņoto spēku pārvietošanos, piemēram, iznīcina signalizācijas iekārtas, bloķē dzelzceļa līnijas, sliedes nokrauj ar baļķiem un tos aizdedzina un citām.

Baltkrievijas neatkarīgie mediji vēsta, ka pagājušās nedēļas laikā aizturēti vairāk nekā 30 dzelzceļa darbinieku, kuriem izvirzītas apsūdzības terorismā, nodevībā un spiegošanā.

6. aprīlī Baltkrievijas Iekšlietu ministrija publiskoja kadrus ar naktī uz 30. martu par dzelzceļa sabotēšanu aizturētām personām, kuras aizturēšanas brīdī tikušas ievainotas. Ziņu izdevums “Naša Ņiva” norāda, ka neviens no viņiem nebija dzelzceļa darbinieks, bet gan dažādu profesiju pārstāvji –  autovadītājs, taksists un sporta skolotājs. Diviem no aizturētajiem ir saikne ar spēka struktūrām – viens ir bijušais milicijas darbinieks, bet otra aizturētā tēvs savulaik strādājis Baltkrievijas milicijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas departamentā.

Dalies ar šo ziņu