ASV vēstnieks: Diplomātiskas sarunas ar ieroci galdā nav iespējamas

Ārvalstīs
Sargs.lv
ASV vēstnieks Krievijā
Foto: Reuters/Scanpix

Maskava noraida iebrukšanas iespējas Ukrainā, taču šī brīža situācija reālajā dzīvē norāda uz pretējo. Apjomīgā spēka savilkšana pie Ukrainas robežām atļautu Krievijai uzsākt uzbrukumu bez lieliem priekšvēstnešiem,” preses konferencē sacīja ASV vēstnieks Krievijā Džons Salivans.

ASV vēstnieks vēlreiz apstiprināja, ka eskalācijas gadījumā Krievijai tiks noteiktas būtiskas sankcijas, kas ievērojami skars tās ekonomiku. Tāpat viņš norādīja, ka līdz šim Krievija nav izrādījusi vēlmi samilzušo situāciju atrisināt diplomātiskā ceļā.

“Ja mēs apsēžamies pie diskusiju galda, un pēkšņi otrs cilvēks uz galda uzliek ieroci, tad tās vairs nevar būt normālas diplomātiskas sarunas,” ASV vēstnieks tēlaini izteicās par līdzšinējo situāciju.

Dž. Salivans atkārtoti uzsvēra, ka visa šī situācija ir radusies Krievijas dēļ, kas patvaļīgi apdraud Ukrainu un rada saspīlējumu pierobežā.

“Vairāk nekā 100 000 militārpersonu sapulcināšana citas valsts pierobežā vienmēr ir satraucoša. To var uztvert tikai kā draudu,” pauž vēstnieks.

Pēc Dž. Salivana domām situācijas atrisinājums ir jāmeklē diplomātiskā ceļā, taču tagad viss atkarīgs no Krievijas reakcijas uz ASV sniegto rakstisko atbildi.

Dalies ar šo ziņu