Baltkrievija paziņo par atbildes pasākumiem ES sankcijām

Ārvalstīs
LETA/DPA
bilde
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

Baltkrievija atbildējusi uz starptautiskās sabiedrības jaunākajām sankcijām ar saviem ieceļošanas aizliegumiem un ierobežojumiem importam, pirmdien paziņojusi Baltkrievijas Ārlietu ministrija.

Baltkrievija aizliegs importēt vairākas preces, kuru izcelsmes valstis ir "piemērojušas nelikumīgas sankcijas" Baltkrievijai, paziņoja Ārlietu ministrija.

Baltkrievija arī piemēros ierobežojumus Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas aviokompānijām, atbildot uz sankcijām Baltkrievijas nacionālajai lidsabiedrībai "Belavia".

Baltkrievijas Ārlietu ministrija neatklāja to personu vārdus un uzņēmumu nosaukumus, kam piemērotas sankcijas. Ministrija arī nenorādīja, kurām valstīm tieši tiks piemēroti importa ierobežojumi un uz kādām precēm tie attieksies.

Taču ministrija uzsvēra, cik svarīga Baltkrievijai ir attiecību stiprināšana ar Krieviju.

Pagājušajā nedēļā ES, Lielbritānija, ASV un Kanāda piemēroja jaunas sankcijas Baltkrievijai, reaģējot uz hibrīduzbrukumu, ko Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko izvērsis pret ES.

Hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelikumīgi iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Dalies ar šo ziņu