Lukašenko uz robežu nosūtījis specvienību, kas bija iesaistīta brutālajā protestu apspiešanā

Ārvalstīs
Sargs.lv/LRT.lt/ zerkalo.io
Baltkrievijas militarizēto vienību karavīri uz Latvijas un Baltkrievijas robežas
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija uz valsts Rietumu robežām nosūtījusi speciālo uzdevumu vienību, kas iepriekš bijusi iesaistīta pret pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko vērsto tautas protestu brutālajā apspiešanā Minskā un citās Baltkrievijas pilsētās. Tā atsaucoties uz Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas izdevumā “Na straže” rakstīto, vēsta Baltkrievijas portāls “Zerkalo.io”.

Saskaņā ar publiskoto informāciju, šobrīd Tuvo Austrumu valstu migrantu atspiešanā uz Baltkrievijas Rietumu robežām iesaistīta Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas 3.atsevišķā ar sarkano karogu apbalvotā speciālo uzdevumu brigāde, jeb karaspēka daļa Nr. 3214.

Image
Brutālā pret prezidenta vēlēšanu falsifilāciju vērsto demonstrāciju apspiešana Baltkrievijā 2020. gadā/TUT.by/Zerkolo.io
Foto: Foto: TUT.by/Zerkolo.io
Foto: Brutālā pret Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu falsificēšanu vērsto demonstrāciju izdzenāšana/TUT.by/Zerkolo.io

Kā laikrakstam “Na Straže” pavēstījis attiecīgās brigādes komandieris Dmitrijs Mikša, viņa vadītā vienība ar Baltkrievijas robežapsardzes dienestu sadarbojusies arī iepriekš.

Ministrija savā laikrakstā sīkāk neatklāj, vai speciālo uzdevumu vienības kaujinieki nosūtīti uz robežu ar Lietuvu, Latviju vai Poliju.

“Sargs.lv” jau ziņoja, ka Baltkrievijas A. Lukašenko režīms jau kopš jūnija aktīvi atbalsta nelegālo migrāciju uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, izmantojot migrantus kā ieroci pret Latviju, Lietuvu un Poliju vērstā hibrīdkarā. Valsts robežsardze ar Nacionālo bruņoto spēku palīdzību ik dienu turpina novērst arvien vairāk Tuvo Austrumu migrantu mēģinājumu šķērsot Latvijas robežu.

Dalies ar šo ziņu